De visie van Kees. De actualiteit van Jan Willem. De gastvrijheid van Intermontage en SV Terwolde. Het Eagles-hart van Guido en John van Tongeren. Tijdens de vierde digitale vrijdagmiddagborrel voor Business Partners werd gisteren de huidige gang van zaken bij Go Ahead Eagles vanuit meerdere invalshoeken belicht door Stefan Rutgers en zijn tafelgasten. Via de Facebook-pagina van de Supportersvereniging keken enkele honderden supporters mee.

Afgelopen dinsdag begon de eerste selectie van Go Ahead Eagles aan de eerste training van seizoen 2020/2021. Plaats van handelen: sportpark Woldermarck in Terwolde, in de volksmond bekend als Klein Milanello. “Een naam die zo’n 25 jaar geleden is ontstaan”, weet Intermontage-directeur Tony Leurink, die met zijn bedrijf elk jaar het trainingskamp bij SV Terwolde mede mogelijk maakt. “Die term is bedacht door een fanatieke Terwoldenaar, waarna het vervolgens door Voetbal International werd overgenomen. Sindsdien is het begrip een eigen leven gaan leiden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Leurink beaamde dat het een gemis is dat er dit jaar geen publiek in Terwolde welkom is. “Een aderlating voor het dorp Terwolde, voor de club SV Terwolde en voor Go Ahead Eagles. Natuurlijk hadden we dit liever anders gezien, want het jaarlijks ontvangen van Go Ahead Eagles op sportpark Woldermarck is echt een traditie geworden. Aan de andere kant moeten we nu ook gewoon vooruit kijken en blij zijn dat er gelukkig weer getraind kan worden. Met als doel dat Go Ahead Eagles aankomend seizoen een prestatie kan leveren waarvan we kunnen genieten.”

“Go Ahead Eagles voelt zich thuis op sportpark Woldermarck”, bevestigde Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Met dank aan Intermontage en SV Terwolde is alles er altijd tot in de puntjes verzorgd. Het is heerlijk vertoeven daar. Complimenten ook aan de gemeente Voorst, die zich positief heeft opgesteld om ook dit jaar het trainingskamp in Terwolde mogelijk te maken.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Van Dop kwam ook met een update over de mogelijke vorm waarin de Keuken Kampioen Divisie aankomend seizoen gegoten gaat worden. “Als de competitie in september daadwerkelijk begint zonder publiek in de stadions, dan willen we met alle clubs bekijken of het mogelijk is om – uiteraard in overleg met FOX Sports – de tien wedstrijden per speelronde volgens specifieke tijdslots uit te zenden. Bijvoorbeeld twee duels op vrijdag, drie wedstrijden op zaterdag, drie ontmoetingen op zondag, twee op maandag en twee op dinsdag. Verder is het idee geopperd om Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht voor de winterstop zoveel mogelijk thuiswedstrijden te laten spelen, omdat bij deze duels doorgaans toch al minder publiek aanwezig is dan bij de overige clubs.”

Vervolgens schoven Guido en John van Tongeren aan tafel. Beide broers zijn met ingang van het seizoen 2020/2021 met hun bedrijven Van Tongeren Trading BV (John) en Henk van Tongeren Water & Techniek BV (Guido) mouwsponsor van Go Ahead Eagles. “De club is ons met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan stonden we als supporter al in Vak H, Vak G of op de B-Side. Tegenwoordig komen we altijd met veel plezier naar de Business Club voor een gezellig avondje uit. Eerder dit jaar raakten we in gesprek met Go Ahead Eagles over naamsvermelding op de rechtermouw van het wedstrijdshirt. Eigenlijk hoefden we hier nauwelijks over na te denken voordat we besloten om het te doen.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Aan Kees van Wonderen de eer om de vrijdagmiddagborrel af te sluiten door zijn eerste ervaringen bij Go Ahead Eagles te delen met de digitaal aanwezige Business Partners en meekijkende supporters. “Als hoofdtrainer doe je het nooit alleen, maar altijd met de volledige staf. Hoe beter alle stafleden harmoniseren, hoe beter een team gaat functioneren. En ik moet zeggen: dat voelt nu al goed bij Go Ahead Eagles. Door iedereen in zijn kracht te laten werken, hoop je iets in gang te zetten waardoor spelers zich gaan ontwikkelen.”

Zijn jarenlange ervaring als voetballer en trainer draagt Van Wonderen als bagage met zich mee bij het projecteren van zijn visie op Go Ahead Eagles. “Ik vind het mooi om elftallen te zien die op het veld tekeer gaan. Met z’n allen alles geven. Atlético Madrid, Liverpool, Manchester City, dat soort ploegen. Dat zijn teams waarbij de hand van trainers en stafleden zichtbaar is. Verliezen is geen schande indien de tegenstander kwalitatief beter is, maar alleen als iedereen met de borst vooruit heeft gespeeld, alles heeft gebracht en alles heeft gegeven op het veld.”

(Foto: Erik Pasman)