Nieuws Algemeen

Documentaire ‘Een gracht vol tranen’ vanavond op hoofdkanaal ESPN

Vanavond (woensdag 24 mei) om 21:30 uur wordt op sportzender ESPN de documentaire ‘Een gracht vol tranen’ uitgezonden. In deze film wordt het indrukwekkende levensverhaal verteld van oud-voetballer Orlando Smeekes, die onder meer uitkwam voor Go Ahead Eagles, sc Heerenveen (jeugd), Helmond Sport, SC Telstar, TOP Oss en FC Volendam.

“Bij mijn geboorte stond ik eigenlijk al met 10-0 achter.” Was getekend, Orlando Smeekes. Drugsverslaafd ter wereld gekomen als zoon van een junkie en een verslaafde prostituee, baande Orlando zich een weg door de boze buiten- én voetbalwereld. Lange tijd eenzaam, tot een ontmoeting met toenmalig sc Heerenveen-jeugdtrainer Gertjan Verbeek zijn leven voorgoed veranderde.

Na jaren van verwerking van zijn (jeugd)trauma’s, vertelt Orlando Smeekes nu voor het eerst openhartig over zijn levensverhaal. Over onder meer ontvoeringen uit jeugdhuizen, zijn aan verwaarlozing overleden zus en de spreekkoren die hem wegjoegen uit Nederland. Maar ook over zijn zeer speciale band met Gertjan Verbeek en de liefde voor het kickboksen.

De documentaire ‘Een gracht vol tranen’ is vanavond om 21:30 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN. Gisteravond vond in Filmhuis MIMIK in Deventer de première plaats van de ESPN DOC.

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht