Doelpuntrijk gelijkspel in Nijmegen

Go Ahead Eagles heeft vanavond in het Goffertstadion na een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen NEC. Met twee goals zette Martijn Berden het team van Jack de Gier in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, waarna de Nijmegenaren kort voor rust tegen scoorden: 1-2. Maecky Ngombo leek de Deventenaren in de tweede helft naar de overwinning te schieten (1-3), maar door twee Nijmeegse tegentreffers werd de eindstand bepaald op 3-3.

Met aanvoerder Jeroen Veldmate weer terug in het basiselftal, begon Go Ahead Eagles in Gelderland voortvarend aan het duel. Twee goals van Martijn Berden, in de 15e en 24e minuut, zetten het team van Jack de Gier op een comfortabele 0-2 voorsprong. Tussendoor mochten de Deventenaren Hobie Verhulst en Richard van der Venne dankbaar zijn dat de Nijmegenaren niet tegen scoorden. De doelman bracht redding op een inzet van Jonathan Okita, terwijl de middenvelder even later zijn keepende collega op de doellijn assisteerde bij een Nijmeegse inzet uit een corner.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Acht minuten voor rust scoorde NEC alsnog. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Zian Flemming, die doeltreffend uithaalde: 1-2. Het duurde echter niet lang voordat Go Ahead Eagles in de tweede helft de marge opnieuw op twee doelpunten bracht. Na een sterke solo-actie van Maecky Ngombo maakte de spits zijn eerste doelpunt in Deventer dienst: 1-3.

NEC legde vervolgens de nodige energie in het duel in een poging de aansluitingstreffer te forceren. Waar Tom van de Looi (schot over) en Etien Velikonja (uitstekende redding Verhulst) aanvankelijk nog niet tot scoren kwamen, was diezelfde Velikonja in de 68e minuut in twee instanties wel trefzeker: 2-3. Enkele minuten later wist Verhulst de Nijmeegse gelijkmaker nog te voorkomen door een afstandsschot van Josef Kvida op zijn vuisten uiteen te laten spatten, maar de Eagles-doelman had geen verweer op de strafschop van Zian Flemming in de 71e minuut: 3-3.

In het restant van de wedstrijd ging zowel NEC als Go Ahead Eagles nog op jacht naar de overwinning, maar waren de krachten bij beide ploegen zichtbaar afgenomen om nog voor echte dreiging te zorgen. Het bleef dan ook bij zes goals in Nijmegen, waardoor beide teams in de Keuken Kampioen Divisie een punt aan hun totaal konden toevoegen.

NEC – Go Ahead Eagles 3-3 (1-2)
15. Martijn Berden 0-1
24. Martijn Berden 0-2
37. Zian Flemming 1-2
52. Maecky Ngombo 1-3
68. Etien Velikonja 2-3
71. Zian Flemming 3-3 (strafschop)

Scheidsrechter: De heer Bax
Aantal toeschouwers: 7.354
Gele kaart: Zian Flemming (NEC), Richard van der Venne, Elso Brito, Jaroslav Navrátil, Jenthe Mertens (allen Go Ahead Eagles)

NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Frank Sturing, Josef Kvída, Bas Kuipers; Mart Dijkstra, Zian Flemming, Tom van de Looi (61. Jellert van Landschoot); Anthony Musaba (84. Randy Wolters), Etien Velikonja, Jonathan Okita.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (61. Julius Bliek), Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne (84. Alexander Bannink), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Maecky Ngombo (65. Antoine Rabillard), Martijn Berden