Domper op bezoek bij NEC: 1-0 nederlaag in extra speeltijd

Go Ahead Eagles is er vanmiddag niet in geslaagd om de achtste plaats in de Eredivisie in handen te houden. Op bezoek bij NEC werd met 1-0 verloren door een doelpunt van invaller Ibrahim Cissoko in de extra speeltijd van de tweede helft.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Rodrigo Guth, die al in de tweede minuut van dichtbij kon volleren. Eagles-doelman Andries Noppert sloeg de bal echter uit de kruising. Dreigend was ook Jonathan Okita in de beginfase van het duel. De NEC-aanvaller brak door aan de linkerkant en haalde uit, maar zijn schot werd geblokt door Boyd Lucassen.

Guth was in de elfde minuut verantwoordelijk voor de eerste kans voor Go Ahead Eagles. Een ingooi aan Eagles-zijde belandde bijna via de NEC’er in zijn eigen doel, maar de Nijmeegse doelman Mattijs Branderhorst redde katachtig. Het laatste doelgevaar van het eerste wedstrijdkwartier werd gesticht door Inigo Córdoba. De Spanjaard kwam vanaf de linkerkant naar binnen om een schot te lossen met zijn ‘zwakke’ rechterbeen, dat gepakt werd door Branderhorst. Een lage schuiver van Dirk Proper was kort daarop een prooi voor Andries Noppert.

Netherlands: Nec Vs Go Ahead Eagles

Halverwege de eerste helft was het aan Luuk Brouwers om zijn kwaliteiten te tonen. De middenvelder kapte achter zijn standbeen langs twee tegenstanders uit en vuurde met links, maar zijn doelpoging ging over de Nijmeegse veste. Een paar seconden voor het rustsignaal was NEC nog één keer gevaarlijk: Jonathan Okita kopte een voorzet van rechts ‘via de stuit’ naast het doel van Noppert.

In de tweede helft was het aantal mogelijkheden en kansen een stuk schaarser. Elayis Tavsan probeerde Noppert te verrassen met een stiftje, maar onderschatte de lengte van de Eagles-doelman. Meer inspanningen moesten er door de Eagles-keeper verricht worden om te voorkomen dat Okita in stelling gebracht kon worden. Tien minuten voor tijd was er een behoorlijke mogelijkheid voor Go Ahead Eagles om de score te openen in het Goffertstadion. Invaller Marc Cardona gunde zijn landgenoot Córdoba een vrije kopkans, maar de clubtopscorer van Go Ahead Eagles mikte de bal naast.

Uiteindelijk eindigde een ’typische 0-0 wedstrijd’ alsnog in een 1-0 nederlaag voor Go Ahead Eagles. Okita kon de bal vanaf de achterlijn terugleggen op invaller Ibrahim Cissoko, die de bal binnenschoof. Ook de allerlaatste doelpoging van Go Ahead Eagles – een kopbal van Jacob Mulenga in de handen van Branderhorst –  kon de nederlaag niet meer afwenden.

Wedstrijdkarakteristieken

NEC – Go Ahead Eagles 1-0 (0-0)
90+2′ Ibrahim Cissoko 1-0

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Gele kaart: Soufian El Karouani, Jordy Bruijn (beiden N.E.C.), Mats Deijl, Luuk Brouwers (beiden Go Ahead Eagles)

NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Iván Márquez, Rodrigo Guth, Soufian El Karouani; Lasse Schöne, Dirk Proper (66′ Javier Vet); Elayis Tavsan (79′ Ibrahim Cissoko), Jordy Bruijn (79′ Mikkel Duelund), Jonathan Okita; Ali Akman.

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Jay Idzes (83′ Justin Bakker), Bas Kuipers; Mats Deijl (70′ Ogechika Heil), Philippe Rommens, Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen (83′ Martijn Berden); Isac Lidberg (70′ Marc Cardona), Iñigo Córdoba (90′ Jacob Mulenga).

Fotografie: Erik Pasman