Drie goals Go Ahead Eagles volstaan voor oefenzege op Voorwaarts Twello

Go Ahead Eagles heeft ook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op voetbaljaargang 2018/19 in winst omgezet. Op sportpark De Laene in Twello wonnen de manschappen van John Stegeman met 0-3 van Voorwaarts Twello.

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken en wist al binnen een minuut de openingstreffer op het scorebord te zetten. Op aangeven van Istvan Bakx was het Richard van der Venne die als doelpuntenmaker op het scoreformulier kwam te staan: 0-1. Bakx zelf was in de 23e minuut het eindstation van een doeltreffende aanval. Een steekpass door het midden werd door de Zeeuw afgerond met een schot in de verre hoek: 0-2. Amper drie minuten later tekende Go Ahead Eagles ook voor de derde treffer. Na een voorzet vanaf de linkerkant van Bruno Andrade kopte Gino Bosz raak: 0-3 in de 26e minuut.

(Foto: Erik Pasman)

Net als drie dagen eerder tegen SV Terwolde benutte John Stegeman de wedstrijd tegen Voorwaarts Twello om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. Op proefspeler Robert Kristo na (hij werd in de 60e minuut vervangen door Giovanni Büttner) stond er een compleet ander elftal aan de aftrap voor de tweede helft. In het tweede bedrijf had Go Ahead Eagles beduidend meer moeite om de bal soepel rond te laten gaan dan voor rust. Uitgespeelde kansen en mogelijkheden waren schaars en de grootste kans op een treffer was zelfs voor Voorwaarts Twello. Doordat doelman Lars Jansen echter uitstekend redding bracht, bleef een tegentreffer uit en sloot Go Ahead Eagles ook het tweede oefenduel in de voorbereiding af zonder tegengoal.

Voorwaarts Twello – Go Ahead Eagles 0-3 (0-3)
1. Richard van der Venne 0-1
23. Istvan Bakx 0-2
26. Gino Bosz 0-3

Go Ahead Eagles (eerste helft): Mark Spenkelink; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Robert Kristo, Bruno Andrade.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Lars Jansen; Dennis Hettinga, Rick Ketting, Sam Beukema, Julius Bliek; Desney Bruinink, Sjoerd Overgoor, Orhan Džepar; Maarten Pouwels, Robert Kristo (60. Giovanni Büttner), Jairzinho Slijngard.