Nieuws Algemeen

Drie jongste jeugdteams koploper in voorjaarscompetitie

Go Ahead Eagles Onder-14 en Onder-15 hebben vandaag door zeges in respectievelijk Divisie 3A en Divisie 2A beslag gelegd op de koppositie in hun competitie. Go Ahead Eagles Onder-16 nam een punt mee uit Alphen aan den Rijn; Go Ahead Eagles Onder-13 leed een nederlaag.

Sportpark De Horsterhoek in Schalkhaar was vandaag de thuishaven van Go Ahead Eagles Onder-13. Het was echter tegenstander VVV-Venlo O13 dat op voorsprong kwam: 0-1. Kick Possemis bracht het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles weer langszij (1-1), maar drie doelpunten van de Limburgers zorgden er vervolgens voor dat de ploeg van Martijn Jongbloed tegen een 1-4 nederlaag aanliep. Met zes punten uit drie duels blijft Go Ahead Eagles O13 desondanks koploper van Divisie 4A. Op sportpark De Muggert in Wesepe kreeg Go Ahead Eagles Onder-14 bezoek van FC Volendam O14. Het team van Mustafa Aygun kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Preston Okoro. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door een treffer van Boris van Dieren: 2-0. Daar bleef het niet bij voor Go Ahead Eagles O14, want ook Josia van Stormbroek en Jayden Jankie zetten hun naam op het scoreformulier, waardoor 4-0 de eindstand werd. Met zes punten uit twee wedstrijden kent Go Ahead Eagles O14 een uitstekende start in Divisie 3A.

Go Ahead Eagles O14 Fc Volendam O14 (4) Carlo Bruil

Go Ahead Eagles Onder-15 reisde af naar Zuidwest-Brabant voor het duel met NAC Breda O15. De openingstreffer was in de eerste helft voor het team van Jip Ellenbroek, dat op voorsprong kwam via Kaid Becker. Na rust slaagde ook Tim Reimert erin om het net te laten bollen namens Go Ahead Eagles Onder-15, dat daardoor met een 0-2 zege vertrok uit Breda. Met zeven punten uit drie wedstrijden werd bovendien de koppositie in Divisie 2A overgenomen van de Bredanaars. Voor Onder-16 stond op bezoek bij Alphense Boys O16 de derde competitiewedstrijd in Divisie 2A op het programma. Met een ruststand van 0-1 (doelpunt: Cem Eroglu) begonnen de mannen van trainer Uğur Yildirim aan de theepauze. Al snel in de tweede helft moest Onder-16 een tegentreffer incasseren, waardoor de gastheren uit Alphen aan den Rijn langszij kwamen. Het bleek ook de eindstand te zijn, waardoor Go Ahead Eagles O16 het tweede punt in de voorjaarscompetitie mocht bijschrijven.

Go Ahead Eagles O14 Fc Volendam O14 (3) Carlo Bruil

Fotografie: Carlo Bruil

Terug naar overzicht