Nieuws Algemeen

Drie keer thuis en drie keer uit voor jeugdteams

De derde competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie staat al weer voor de deur. Alle jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie komen morgen (zaterdag 3 februari) in actie. De wedstrijden zijn mooi verdeeld in drie thuis- en drie uitwedstrijden.

Onder-14 speelde tot dusver pas één wedstrijd en gaat morgen op bezoek bij FC Utrecht O14. De Utrechters speelden ook pas één competitieduel en voor beide ploegen was PEC Zwolle O14 de tegenstander. Waar de ploeg van Patrick Kieftenbelt de IJsselderby nipt met 1-0 won, daar walste FC Utrecht O14 met 7-0 over de Zwollenaren heen. Het belooft morgen om 12:00 uur dan ook een flinke uitdaging voor Onder-14 te worden op sportpark Zoudenbalch. 

Onder-15 ontvangt juist de leeftijdsgenoten van FC Utrecht op het eigen sportpark Zuiderlaan in Twello, waar om 11:30 uur wordt aangevangen. Onder-15 heeft met AZ O15 en PSV O15 alleen nog maar lastige tegenstanders gehad in Divisie 1A, al kan op het hoogste niveau uiteraard geen enkele opponent als makkelijk worden beschouwd. De manschappen van Peter Vogel hebben in die eerste twee wedstrijden in ieder geval al bewezen zich te kunnen meten met de Nederlandse top in de O15-leeftijdsklasse. FC Utrecht O15 daarentegen zal niet overlopen van zelfvertrouwen na twee 4-0 nederlagen tegen Feyenoord O15 en AZ O15.

Onder-16 gaat in Breda zijn geluk beproeven op bezoek bij NAC O16. De ploeg van Jip Ellenbroek – die al tegen Ajax O16 en PSV O16 speelde – incasseerde nog geen enkel doelpunt en staat met vier punten uit twee wedstrijden op de tweede plek in Divisie 1A. NAC O16 speelde alleen nog maar tegen Ajax O16 en kreeg er toen maar liefst vijf om de oren (5-1 nederlaag). De ontmoeting tussen beide elftallen gaat om 12:00 uur plaatsvinden op sportpark Heksenwiel. 

De laatste ploeg die op het hoogste niveau acteert, is Onder-21. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles treft morgen een ploeg die de voorjaarscompetitie goed heeft afgetrapt. FC Groningen O21 won beide wedstrijden met ruime cijfers (3-0 en 4-1) en voert dan ook de ranglijst aan. De ploeg van Martijn Jongbloed won een keer en verloor een keer. De Groningse equipe is samen met FC Twente / Heracles O21 en De Graafschap O21 de enige ploeg waartegen Go Ahead Eagles O21 nog geen punt pakte dit seizoen. De aftrap is om 14:30 uur op sportpark Zuiderlaan te Twello. 

Een paar uur daarvoor (11:30 uur) speelt Onder-13 op hetzelfde terrein de derby tegen SV Schalkhaar O13. Van de stadsgenoot werd eerder dit seizoen al met 1-3 en 9-2 gewonnen. Het vertrouwen op een goede afloop is dus groot bij de pupillen van Bram Meuwissen. Wel won Schalkhaar O13 – evenals Go Ahead Eagles O13 – zijn vorige wedstrijd. 

Tot slot reist Onder-18 af naar Dordrecht voor het duel met FC Dordrecht O18. De Schapenkoppen werden in de eerste seizoenshelft kampioen in Divisie 4B, maar hebben vooralsnog een stapje hoger de nodige moeite. Er werd twee keer verloren van AFC O18 en NEC O18. De ploeg van Jeroen Spies verloor de eerste wedstrijd van Almere City O18 (4-2), maar herstelde zich een week later tegen NAC O18 (3-1 winst). De wedstrijd begint om 14:00 uur op het Jeugdhome van FC Dordrecht.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de wedstrijden van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie te komen bezoeken. Alle verrichtingen van de rood-gele jeugdteams zijn morgen ook te volgen via het X-account (voorheen Twitter) van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Terug naar overzicht