Drie koplopers na uitstekend weekend voor Voetbalacademie

De Go Ahead Eagles Voetbalacademie kende gisteren een uitstekende voetbalzaterdag. Maar liefst vijf van de zes jeugdteams stapten met een overwinning van het veld. Bovendien voeren Onder-16, Onder-14 en Onder-13 momenteel alle drie de ranglijst aan van de divisies waarin ze uitkomen.

Op sportpark De Muggert in Wesepe trad Go Ahead Eagles O14 aan tegen AFC O14. Sven Berkhoff en Esad Deniz (die een vrije trap prachtig binnenschoot) zorgden binnen een half uur voor een 2-0 voorsprong voor het team van Patrick Kieftenbelt. Nadat de Amsterdammers in de tweede helft de aansluitingstreffer hadden gescoord (2-1), liepen de rood-gelen alsnog weg van de tegenstander via goals van opnieuw Esad Deniz en Simon Jaspers Faijer (4-1). Door de overwinning nam Go Ahead Eagles O14 in Divisie 2A de koppositie over van FC Volendam O14.

Go Ahead Eagles O16 nam het op sportpark Zuiderlaan in Twello op tegen FC Twente / Heracles O16. Het team van Jip Ellenbroek – koploper in Divisie 1A – kwam in de eerste helft via een rake kopbal van Jayden Jankie op voorsprong tegen de Twentse hekkensluiter. Na rust werd de voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Baris Taflan (2-0), waarna Bas Top de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 3-0 op het scorebord te zetten. Door de overwinning verstevigde Go Ahead Eagles O16 zijn status als lijstaanvoerder van Divisie 1A (tien punten uit vier wedstrijden), terwijl ook het doelsaldo boekdelen spreekt: vijf doelpunten voor, nul doelpunten tegen.

Go Ahead Eagles O13 reisde af naar het hoge noorden voor het duel met FC Groningen O13. Voor de rust werd er door beide teams niet gescoord, maar dat veranderde in de tweede helft. De Groningers kwamen op voorsprong (1-0), maar het team van Bram Meuwissen kwam twee minuten later alweer langszij door een doelpunt van Mike Nagelhout: 1-1. Uiteindelijk trok het jongste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie alsnog aan het langste eind door een treffer van Onur Sen (1-2), waardoor Go Ahead Eagles O13 de ranglijst in Divisie 2D blijft aanvoeren.

Ook voor Go Ahead Eagles O21 stond een wedstrijd in het noorden van het land op het programma. Tegen SC Cambuur O21 keek de ploeg van Martijn Jongbloed na 22 minuten tegen een 2-0 achterstand aan in Leeuwarden. Ook in de tweede helft scoorden de Friezen twee keer, waardoor het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles met een 4-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen kreeg Go Ahead Eagles O18 bezoek van FC Volendam O18. Al in de tweede minuut schreef Leon Opdam de openingstreffer op zijn naam voor het team van Jeroen Spies. In de eerste helft deden ook Diego Wagimin en Cem Eroglu een duit in het zakje, waardoor Go Ahead Eagles O18 met een 3-0 voorsprong aan de theepauze begon. Na rust was het slotstuk voor Adam Benbouker (4-0), die zijn ploeg door de ruime zege naar de tweede plaats van Divisie 3A zag opklimmen.

In Schiedam was Sparta Rotterdam O15 de tegenstander van Go Ahead Eagles O15. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong, maar de mannen van Peter Vogel toonden veerkracht. Doelpunten van Joshua Wirht en Jasper Krake zorgden ervoor dat Go Ahead Eagles O15 met 1-2 won en de eerste zege van de voorjaarscompetitie boekte in Divisie 1A, waarin het nu op een zesde plaats staat.