Nieuws Algemeen

Drie zeges jeugd Eagles, één nederlaag

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft in de derde competitieronde met 2-1 gewonnen van Be Quick 1887. Onder-17 zegevierde met dezelfde cijfers tegen DWS. Onder-15 ging onderuit bij Almere City FC (6-4), terwijl Go Ahead Eagles Onder-13 met 0-5 won van Flevo Boys.

170916gaeo17dwso17_02
Yannick Duteweert legt bij Go Ahead Eagles Onder-17 aan voor de 2-0. (foto’s Erik Pasman)

Dani Cloteda bracht het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles de overwinning tegen Be Quick uit Haren. In de laatste vijf minuten scoorde hij twee keer, waarmee hij een 0-1 achterstand ongedaan maakte. Harry Decheiver vond het echter geen wedstrijd om helden aan te wijzen. “Eerlijk is eerlijk, de tegenstander had een punt verdiend”, zei de oefenmeester. “Het was een gelijkopgaande strijd waarin wij weinig weggaven maar ook te weinig creëerden.”
Dat laatste ging bepaald niet op voor de Onder-17-equipe van Kick Maatman. Zijn team schiep twee handen vol grote kansen. Slechts Samuel Wakana en Yannick Duteweert scoorden. Genoeg tegen het Amsterdamse DWS. Maatman stond het laatste kwartier driftig coachend langs de lijn. “Sommige jongens zijn nog te speels, maakten onnodige meters, terwijl je in de slotfase de overwinning over de streep moet trekken. Op dit niveau moeten we leren op resultaat te spelen. Dat hebben we vandaag goed gedaan.”

170916gaeo17dwso17_01
Samuel Wakana namens Onder-17 op de Zandweerd in Deventer in actie tegen DWS.

Bij de wedstrijd van Onder-15 was het smullen voor de neutrale toeschouwer. Er vielen liefst tien doelpunten, maar helaas stond het team van Jan Kromkamp aan de verkeerde kant van de streep. “Almere is een ploeg met veel kracht en snelheid”, had de trainer gezien. “Op die fronten zijn wij afgetroefd. De tweede helft ging het bij ons beter. Bij een stand van 4-3 hadden we zelfs een strafschop moeten krijgen. Dan had het een andere wedstrijd kunnen worden. Hoe dan ook: zes tegengoals is te veel.”

Genieten
Voor de trainer van Eagles’ jongste jeugdteam, Ugur Yildirim, is het wekelijks genieten. Onder-13 boekte in Emmeloord zijn derde ruime zege. “Wij waren duidelijk de betere partij, maar hadden het tegen Flevo Boys iets moeilijker dan in de voorgaande twee wedstrijden.” Zo was de passing zo nu en dan slordig. Daar stond voorbeeldig veldspel in de tweede helft tegenover. Spelers raakten de bal één keer en het spel verplaatste zich van links naar rechts en van voor naar achter. Yildirim: “Onze keeper Roy Hulsegge heeft bijna niets te doen gehad.”

Bekijk hier het fotoalbum van de wedstrijd van Go Ahead Eagles O17.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles Onder-19 – Be Quick 1887 Onder-19 2-1 (0-0). Doelpunten GAE: Dani Cloteda (2).
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles Onder-17 – DWS Onder-17 2-1 (1-0). Doelpunten GAE: Samuel Wakana, Yannick Duteweert.
Eerste divisie A: Almere City FC Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 6-4 (4-2). Doelpunten GAE: Olaf Kok (2), Beau de Bone (2).
Tweede divisie D: Flevo Boys Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 0-5 (0-2). Doelpunten GAE: Dinand Burgmeijer (2), Milan Berenschot, Jorn Hekkert, Bruno van den Dungen.