Driepunter voor Go Ahead Eagles in Helmond

Go Ahead Eagles heeft vanavond in Noord-Brabant met 1-2 gewonnen van Helmond Sport. Na een curieuze openingstreffer van Antoine Rabillard in de 24e minuut, wist Helmond Sport in de tweede helft langszij te komen via een goal van Tibeau Swinnen. Met een kiezelhard afstandsschot in de kruising bezorgde Jaroslav Navrátil zijn ploeg een driepunter in het SolarUnie Stadion: 1-2.

De eerste speldenprikjes van de wedstrijd waren van Go Ahead Eagles. In de eerste tien minuten werd het Helmondse doel drie keer onder vuur genomen: één keer door Antoine Rabillard en tweemaal door Maël Corboz. Waar de Fransman doelman Stijn van Gassel nog tot een redding dwong, daar verdwenen de schotpogingen van de Amerikaan naast en over de Brabantse veste.

Daarna brak een fase aan waarin de Helmonders meer aandrongen. Verder dan drie ongevaarlijke inzetten van Joeri Poelmans en de oud-Eagles Jeff Stans en Orhan Džepar kwam het team van trainer Wil Boessen echter niet. In de 24e minuut werd Go Ahead Eagles in het zadel geholpen door een curieus doelpunt. Doelman Stijn van Gassel leek net op tijd om een te korte Helmondse terugspeelbal onschadelijk te maken, maar schoot de bal vol tegen de goed doorjagende Antoine Rabillard, die de bal over de doellijn zag rollen: 0-1. Bij die ene treffer bleef het in de eerste helft, al waren Elso Brito (vlammend schot gekeerd door de doelman) en Guus Joppen (schot voorlangs) nog dicht bij succes.

Al snel in de tweede helft leek Go Ahead Eagles de voorsprong te verdubbelen. Elmo Lieftink bracht met een prima steekbal Rabillard in stelling. Doelman Van Gassel keerde de inzet van de Fransman, waarna Adrian Edqvist net tekort komt om de rebound te verzilveren. Des te groter was dan ook de tegenvaller in de 56e minuut, toen Helmond Sport op gelijke hoogte kwam. Tibeau Swinnen stoomde op en haalde uit, waarna de bal in de kruising verdween: 1-1.

Scoren in de kruising is echter ook een kunst die Jaroslav Navrátil verstaat. In de 63e minuut trok de Tsjech vanaf de linkerkant naar binnen en schoot met rechts kiezelhard raak: 1-2. De derde Deventer treffer hing in de lucht, maar viel uiteindelijk niet. Alexander Bannink leek in de 73e minuut de 1-3 te scoren, maar arbiter Cantineau keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Doordat Helmond-goalie Van Gassel in de laatste minuut een inzet van Maarten Pouwels keerde, bleef het 1-2 in het SolarUnie Stadion, waardoor Go Ahead Eagles drie punten kon bijschrijven en voor de zestiende officiële wedstrijd ongeslagen bleef.

Helmond Sport – Go Ahead Eagles 1-2 (0-1)
24. Antoine Rabillard 0-1
56. Tibeau Swinnen 1-1
63. Jaroslav Navrátil 1-2

Scheidsrechter: De heer Cantineau
Toeschouwers: 1.241
Gele kaart: Robert Mutzers (Helmond Sport) Richard van der Venne (Go Ahead Eagles)

Helmond Sport: Stijn van Gassel; Guus Joppen, Daan Klomp, Nick de Louw, Joeri Poelmans; Tibeau Swinnen, Jeff Stans (70. Robert Mutzers), Orhan Džepar; Sander Vereijken, Givan Werkhoven (70. Dean Koolhof), Jeroen Verkennis.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne (64. Alexander Bannink), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (64. Maarten Pouwels), Adrian Edqvist (85. Julius Bliek).