Van de vier jeugdteams van de Voetbalopleiding kwamen vandaag alleen de jongste Eagles-lichtingen in actie. Op sportpark De Muggert in Wesepe won Go Ahead Eagles Onder-15 met dubbele cijfers van Flevo Boys O15: 10-0. Go Ahead Eagles Onder-13 verloor daarentegen met 0-3 van NAC Breda O13. Voor Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17 stonden vandaag geen competitie- of oefenwedstrijden op het programma.

Dubbele cijfers voor Onder-15
Met een 10-0 zege op Flevo Boys O15 boekte Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag opnieuw een zeer ruime overwinning in de Tweede Divisie D. “We hebben gedaan wat we moesten doen”, constateerde O15-trainer Tristan Berghuis. “Tegenstanders bedenken een strijdplan om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Daar hebben we inmiddels elke week mee te maken. In fases lukt dit onze opponenten ook wel, maar doordat wij de betere spelers hebben, krijg je uiteindelijk toch van dit soort grote uitslagen. We hebben nu eenmaal een goede selectie en een mooi elftal met veel scorend vermogen.”

Niet voor niets staat Go Ahead Eagles Onder-15 in de Tweede Divisie D met de ‘perfect score’ van 24 punten uit 8 wedstrijden bovenaan, met FC Groningen O15 en FC Emmen O15 op een achterstand van respectievelijk twee en vijf punten. “De echte weerstand moeten we vooralsnog zoeken in oefenwedstrijden, zoals aankomende dinsdag tegen FC Twente O15”, besloot Berghuis.


Spelend in de geruite uitshirts won Go Ahead Eagles O15 met 10-0 van Flevo Boys O15, dat niet over de eigen shirts kon beschikken en daardoor in het roodgele thuisshirt van Go Ahead Eagles speelde.

Matige eerste helft leidt nederlaag Onder-13 in
In de Eredivisie laag verloor Go Ahead Eagles Onder-13 met 0-3 van de leeftijdsgenoten van NAC Breda. “In tegenstelling tot vorige week speelden we vandaag een matige eerste helft”, vond O13-trainer Jip Ellenbroek. “We begonnen niet scherp en zaten niet goed in de duels. NAC Breda maakte daar dankbaar gebruik van. Het is dat onze doelman Tim Spijkerman goed stond te keepen en een paar ballen pakte in één-tegen-één situaties.”


 
Het was wachten op de openingstreffer van de Brabanders en die viel in de tiende minuut: 0-1. De voorsprong van de Bredanaars werd nog voor rust verdubbeld doordat een voorzet via de kluts binnenviel: 0-2. “Die ruststand was terecht”, toonde Ellenbroek zich realistisch. “In de rust hebben we de spelers voorgehouden dat er in het veld meer nodig is dan alleen leuk voetballen. We moesten meer tweede ballen winnen en waren zowel op het middenveld als achterin niet scherp genoeg in de één-tegen-één duels. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft goed opgepakt.”


 
In de tweede helft was een gelijkwaardig wedstrijdbeeld te zien. Tien minuten voor tijd kwam Mees de Weerdt oog in oog te staan met de Bredase doelman, maar hij gaf de bal af op Jesse Wijnstok, die niet meer op de bal had gerekend. “Maak je die kans, dan wordt het nog leuk in de slotfase”, wist Ellenbroek. “Doordat we meer pressing gingen spelen, gaven we meer ruimte weg, al deden we dat best goed. Maar op één moment was de rechtsbuiten van de tegenstander er langs en die gaf de bal af op de spits, waardoor het nog 0-3 werd.”

Wedstrijdkarakteristieken

Tweede Divisie D: Go Ahead Eagles O15 – Flevo Boys O15 10-0 (4-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot (3), Bruno van den Dungen (3), Ivan van den Berg, Mohammed Galiif, Ibrahima Kouyate, Robbin Weijenberg.

Eredivisie laag: Go Ahead Eagles O13 – NAC Breda O13 0-3 (0-2)

Go Ahead Eagles Onder-19 en Go Ahead Eagles Onder-17 speelden geen competitie- of oefenwedstrijden.