Nieuws Algemeen

Duurzame lijn van 2022 doortrekken in 2023

Na een winterbreak van maar liefst acht weken heeft Go Ahead Eagles de ongeslagen wedstrijdenreeks van 2022 in het nieuwe jaar doorgezet. In de Eredivisie werd vorige week zaterdag met 0-2 gewonnen van Fortuna Sittard, terwijl afgelopen donderdag de achtste finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker werd bereikt na een 0-1 overwinning op Heracles Almelo. Ook op het gebied van duurzaamheid wil Go Ahead Eagles in 2023 de vorig jaar ingezette koers graag doortrekken.

In De Adelaarshorst is er sprake van drie verschillende afvalstromen: PET-afval, voedselbakjes en restafval. Ook in 2023 streeft Go Ahead Eagles – met de hulp van álle supporters – naar een duurzaam stadion door het afval op wedstrijddagen te scheiden in de daarvoor bestemde bakken. Wel hebben club en Supportersvereniging besloten tot een kleine koerswijziging ten aanzien van de draagtrays voor bier en frisdrank. Tijdens de eerste seizoenshelft bleken deze kartonnen trays erg vervuilend te zijn en een afvalproduct dat de club eigenlijk niet goed kwijt kon binnen de drie verschillende afvalstromen.

Met ingang van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (morgen, zondag 15 januari) zijn de kartonnen draagtrays dan ook vervangen door plastic exemplaren, die aan supporters worden verstrekt bij het bestellen van hun dranken. Go Ahead Eagles en de Supportersvereniging willen supporters verzoeken om deze draagtrays na hun eerste bestelling te bewaren (zodat er nadien rond de wedstrijd opnieuw drank mee gehaald kan worden) en na afloop van de wedstrijd in de afvalbakken met de oranje pijl te deponeren.

Werk jij samen met Go Ahead Eagles en de Supportersvereniging mee aan een duurzame Adelaarshorst? Bij voorbaat dank voor je medewerking!

Terug naar overzicht