Nieuws Algemeen

E.N.E. Consultancy geeft duidelijk signaal af: vijf jaar Premium Partner

Continuïteit bieden en een duurzame relatie opbouwen. Het zijn belangrijke waarden voor Sjaak van Es, die met zijn onderneming E.N.E. Consultancy ook de komende vijf seizoenen aanblijft als Business Partner van Go Ahead Eagles.

“Continuïteit en duurzaamheid. Het zijn veel gehoorde termen, ook in het voetbal. Voor mij is duurzaamheid een stukje teruggeven aan de club waar ik om geef”, verklaart Sjaak van Es zijn drijfveer om zich in deze moeilijke tijden voor liefst vijf jaar te verbinden aan Go Ahead Eagles en daarmee Premium Partner van de club te worden. Tweeënhalf jaar geleden maakte Sjaak van Es met E.N.E. Consultancy zijn entree in de Business Club van Go Ahead Eagles. “Ik kwam in contact met Hans de Vroome en ben vervolgens een aantal keer komen kijken in De Adelaarshorst tijdens een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles. Wat destijds ook in mijn achterhoofd meespeelde bij mijn beslissing om Business Partner te worden, is dat ik in de jaren zeventig van de vorige eeuw zelf nog tegen Go Ahead Eagles heb gespeeld. Zoiets blijft je toch bij.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Hoewel Sjaak van Es voorheen een aardig balletje kon trappen, maakte hij met zijn team geen schijn van kans tegen Go Ahead Eagles, waarin onder meer John Oude Wesselink, Cees van Kooten, Dick Schneider en Hans Voskamp speelden. “Met Hans heb ik nog regelmatig contact, mede omdat hij – net als een aantal spelers van de huidige Eagles-selectie – klant is van E.N.E. Consultancy. Overigens verloren we destijds met 13-1 van Go Ahead Eagles. Maar ik scoorde wél de enige treffer voor onze ploeg. Ik joeg een matige terugspeelbal zó vanuit de tweede lijn in de kruising.”

Een kunststukje dat Sjaak van Es decennia later herhaalde. Samen met andere Business Partners reisde hij twee jaar geleden de eerste selectie van Go Ahead Eagles achterna richting het trainingskamp in het Turkse Belek. Tijdens een penalty shoot-out voor Business Partners schoot Van Es de bal pardoes in de kruising, waarna hij in rood-gele kringen als Sjaak Winkelhaak door het leven ging.

Tekst gaat verder onder video.


Hét moment in januari 2019 waarop Sjaak van Es in rood-gele kringen de bijnaam Sjaak Winkelhaak verwierf.

Naast voetbal is golfen een andere passie van Sjaak van Es. Het bewoog hem om de naam van zijn bedrijf als hoofdsponsor te koppelen aan de golfdag die Go Ahead Eagles jaarlijks voor Business Partners organiseert op Golfclub De Scherpenbergh in Lieren: de E.N.E. Consultancy Golfdag. “Golfen is voor mij relaxen en ontspannen”, vervolgt Van Es. “Vandaar dat ik ook voor vijf jaar de naam van E.N.E. Consultancy aan het golftoernooi heb verbonden. Het is mooi om elk seizoen met andere Business Partners een gezamenlijke passie te delen tijdens de golfdag. Helaas konden we in oktober als gevolg van de geldende coronamaatregelen de golfdag niet afsluiten met een gezamenlijk hapje eten. Dat was wel een gemis.”

Een ander gemis is het feit dat Go Ahead Eagles dit seizoen tot dusver (nagenoeg) alle wedstrijden zonder publiek diende af te werken vanwege de geldende coronamaatregelen. “Ik mis de aanwezigheid in De Adelaarshorst, de gezelligheid, de sfeer in het stadion, het samenzijn”, somt Van Es op. “Ik denk bovendien dat het spelen in een lege Adelaarshorst ons team ook de nodige punten heeft gekost. Ons publiek kan de spelers nét dat laatste zetje in de goede richting geven. Volle tribunes, het sociale contact in de Business Lounge, elkaar een schouderklopje geven; ik hoop dat het in 2021 snel weer kan.”

Tekst gaat verder onder video.


(Video: Dennis Hendriks)

De coronaproblematiek had de voorbije maanden geen al te nadelige invloed op E.N.E. Consultancy, dat gevestigd is in Zutphen. Van Es: “Bij E.N.E. Consultancy zijn we gelukkig niet écht getroffen door de coronacrisis. Wel is het bezoeken van klanten een stuk moeilijker geworden. Veel gaat momenteel via digitale videoverbindingen, maar persoonlijk in gesprek gaan met mensen blijft mijn grote voorkeur houden. Het gaat bij financiële dienstverlening en hypotheekadvies toch om onderling vertrouwen en daarvoor is persoonlijk contact belangrijk.”

Door zich met E.N.E. Consultancy voor vijf jaar als Premium Partner aan Go Ahead Eagles te verbinden, hoopt Sjaak van Es een duidelijk signaal af te geven voor een perspectiefrijk 2021. “We moeten elkaar in deze moeilijke periode allemaal steunen: man en vrouw, jong en oud, arm en rijk. Op langere termijn hoop ik dat Go Ahead Eagles de sportieve stap omhoog weet te maken. Ja, op basis van continuïteit en duurzaamheid.”

Jan Willem van Dop: “E.N.E. Consultancy is al een paar seizoenen Business Partner van Go Ahead Eagles en stond regelmatig in positieve zin op om de club extra te ondersteunen. Sjaak van Es is het gezicht van E.N.E. Consultancy en we zijn blij dat hij de stap heeft willen zetten naar het Premium Partnership. Als club hebben we veel profijt van dit partnership, dat wederkerig is. Regelmatig kunnen we bij E.N.E. Consultancy terecht met verzekeringsvraagstukken.”

 

Terug naar overzicht