In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 32: Bente (14) en Richard de Bruin (48) uit Hooghalen (Drenthe).

Richard en Bente, hoe is jullie passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Richard: “Ik ben geboren en getogen in Deventer. Tot mijn 15e jaar heb ik vlak bij het stadion aan de Oude Holterweg gewoond. In mijn jeugdjaren heb ik gevoetbald bij DVV Go-Ahead, dus de besmetting met het rood-gele virus is eigenlijk niet zo vreemd. Door de scheiding van mijn ouders ben ik op 15-jarige leeftijd naar de provincie Drenthe verhuisd. Hier heb ik mijn vrouw Yolande ontmoet en inmiddels wonen we alweer meer dan 20 jaar met onze twee dochters in Hooghalen. In al die jaren ben ik Go Ahead blijven volgen en de laatste jaren weer heel actief.”

Bente: “Ik ben helemaal gek van voetbal en voetbal zelf ook al vanaf mijn 6e jaar. Toen ik nóg kleiner was, vroeg ik wel eens aan mijn vader van welke club hij supporter is. Hij zei dan altijd Go Ahead Eagles, waar ik toen nog nooit van had gehoord, en dat we bij een wedstrijd van Go Ahead gingen kijken als Go Ahead weer in de Eredivisie zou spelen. Mijn eerste keer in De Adelaarshorst was op zondag 25 augustus 2013 bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen. Het werd 3-3 en er gebeurde van alles tijdens die wedstrijd. Sinds die dag ben ik een echte Go Ahead-supporter.”


Voor de wedstrijd tegen De Graafschap op de Leo Halle tribune.

Op welke manier volgen jullie de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Richard: “Sinds de verbouwing van de Leo Halle tribune hebben we een seizoenkaart. Dus elke thuiswedstrijd rijden we met de auto een uur heen en daarna weer een uur terug. Het is soms wel haasten, want een wedstrijd op vrijdagavond is natuurlijk niet ideaal. Voor en tijdens de wedstrijd hebben we meestal even contact met de andere kant van De Adelaarshorst. Dit doen we via de app met mijn neef Wiebe, die al jarenlang met zijn vader op de B-side zit. Altijd handig om snel te achterhalen of het nu wel of geen overtreding was! Hopelijk voelen de terugreizen aankomend seizoen door de prestaties minder lang dan het afgelopen seizoen. Maar met de nieuwe technische staf hebben wij daar alle vertrouwen in.”


In het uitvak bij FC Emmen.

Wat vindt jullie naaste omgeving ervan dat jullie supporter zijn van Go Ahead Eagles?
Richard: “Mijn jongste dochter is ook supporter van Go Ahead. Mijn vrouw kan ik nog niet zover krijgen, al is ze volgens mij stiekem wel een beetje fan… Hier in Drenthe zijn de meeste mensen supporter van FC Groningen, maar door de promotie van FC Emmen zal die club hier in de omgeving waarschijnlijk ook wel populairder gaan worden. Onze naaste omgeving vindt het eigenlijk wel leuk dat we supporters van Go Ahead zijn, al verklaren ze ons soms ook voor gek gezien de resultaten van het afgelopen seizoen. Dus het is best lastig om anderen in onze omgeving aan te steken met het rood-gele virus, maar de meeste mensen vinden Go Ahead wel een sympathieke club.”

Wie is jullie favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Richard: “Ik heb eigenlijk nooit een favoriete speler gehad. In al die jaren zijn er natuurlijk mooie namen voorbij gekomen en elke periode had wel een speler die er bovenuit stak. Als ik dan toch iemand moet kiezen, dan zeg ik: Johnny Oude Wesselink. Omdat hij een clubvoetballer pus sang was en zijn hele voetballeven bij Go Ahead speelde. Zulke spelers ga je in de toekomst helaas nooit meer zien. En volgens mij had hij vroeger een sportzaak aan de Zwolseweg waar ik dan weer mijn voetbalschoenen kocht.”

Bente: “Mijn favoriete speler was Sam Hendriks. Hij is een goede spits met veel kwaliteiten, zoals een goede dribbel, snelheid en een goed schot in zijn rechterbeen. Hij heeft in het afgelopen rampseizoen toch nog 16 goals gemaakt. In de eerste seizoenshelft ging het goed, maar in de tweede seizoenshelft ging het scoren niet meer zo lekker doordat hij een tijdje geblesseerd was. Ik vind het heel jammer dat hij inmiddels is vertrokken naar België, maar wens Sam veel succes bij zijn nieuwe club.”


Samen met Sam Hendriks op de foto tijdens de eerste training van het aankomende seizoen.

Wat is jullie meest waardevolle herinnering aan Go Ahead Eagles?
Richard: “Dat zijn er eigenlijk twee. Uiteraard de eerste wedstrijd in De Adelaarshorst die ik me kan herinneren. Door alle indrukken weet ik niet meer wie toen de tegenstander was. Maar ik zal een jaar of 10 zijn geweest toen ik samen mijn jeugdvriend Andre Jansen, die nog steeds als vrijwilliger achter de bar staat bij thuiswedstrijden, en zijn vader op de tribune stond. Veel van de wedstrijd heb ik niet gezien, want iedereen was groter dan ik, maar de sfeer was onvergetelijk. Uit het recentere verleden is de play-offwedstrijd tegen De Graafschap uit het seizoen 2015/2016 een mooie herinnering. De spanning, het meelevende publiek, het scoreverloop en de extase bij het eindsignaal. Veel mooier kan een wedstrijd in De Adelaarshorst niet zijn!”

Bente: “Eigenlijk vind ik elke wedstrijd van Go Ahead leuk. Maar de leukste thuiswedstrijd vond ik toch de wedstrijd in de play-offs tegen de Graafschap uit het seizoen 2015/16. Maar ook elke wedstrijd tegen PEC Zwolle is bijzonder, omdat iedereen op de tribune dan nóg fanatieker is. Ook vind ik alle uitwedstrijden waar ik tot nu toe ben geweest leuk, waaronder de duels tegen FC Groningen, SC Cambuur en FC Emmen. Er zijn altijd veel mensen, er is een leuke sfeer en er wordt bijna de hele wedstrijd gezongen.”

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.

Geen reacties meer mogelijk.