In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 29: Stanley Muller uit Malta.

Hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Geboren in Deventer en opgegroeid in Holten is mijn passie voor Go Ahead Eagles in 1995 ontstaan. Mijn vader nam mij destijds voor het eerst mee naar de laatste nacompetitiewedstrijd, Go Ahead Eagles – Excelsior (2-0). Het was als 9-jarige jongen een bijzondere beleving in vak G, waar de bierbladen tijdens de wedstrijd het veld op vlogen en in 90 minuten tijd mijn woordenschat behoorlijk werd opgekrikt. Hier ontstonden de mooiste uitspraken, diversiteit aan mensen, zeggen wat je denkt. Een klein jongetje dat een sjekkie voor z’n vader draait omdat die zijn handen vol heeft met twee halve liters bier, hoofdpijn van het schreeuwen, broodjes kebab en elke wedstrijd weer hopen op winst. Het Eagles DNA was geactiveerd. In de jaren daarna gingen wij regelmatig vanuit Holten naar Kowet. Na een aantal jaren een seizoenskaart te hebben gehad op de B-Side en Vak 10, ben ik in 2015 voor mijn gezin en werk naar Malta verhuisd. Indien de wedstrijden live uitgezonden worden, blijf ik thuis of kijk ik in een lokale kroeg via internet televisie. Verder volg ik de wedstrijden via Facebook, Teletekst en diverse items die actueel zijn, zoals Home of Eus.

Vanaf Malta was Stanley Muller een vaste volger van Home of Eus, waarin Özcan Akyol op zoek gaat naar de essentie van het roodgele bestaan. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Is je naaste omgeving ook voor Go Ahead Eagles?
Op Malta wordt hoofdzakelijk het Italiaanse en Engelse voetbal op de voet gevolgd, maar mijn collega’s zijn op maandag altijd wel geïnteresseerd in wat Kowet heeft gedaan. Enkele collega’s die in Engeland wonen en fanatiek supporter zijn van Liverpool, zijn Kowet gaan volgen via Facebook. Wellicht dat we in de toekomst samen een wedstrijd in Deventer bezoeken. In Holten is er een groep jongens die Kowet nog wekelijks trouw volgt vanaf de IJsseltribune. Door successen in het verleden van andere clubs uit Oost-Nederland is er helaas weinig nieuwe aanwas, zoals eind jaren ‘80 en begin jaren ‘90. Met wat support in de opvoeding zullen hopelijk meer jongeren besmet raken met het Eagles-virus. Zelf probeer ik 2 à 3 keer per jaar naar Nederland te komen. In 2016 was ik bij twee wedstrijden, maar afgelopen seizoen waren er tijdens deze bezoeken geen wedstrijden in Deventer. Voor komend seizoen staat dit wel weer op de planning.


Stanley Muller toont zich ook op Malta een trots supporter van Go Ahead Eagles.

Lukt het je om je omgeving aan te steken met het Eagles-virus?
Door de verhalen over de club en het fanatisme van de aanhang hebben we het regelmatig over Kowet op het werk. Daarnaast heeft mijn oudste dochter een shirt gekregen toen zij vier jaar oud was. Op Malta kun je bij het kopen van een nieuwe auto je eigen geregistreerde nummerplaat samenstellen met volledige tekst. Zodra mijn occasion aan vervanging toe is, is dit wellicht een ideale optie om het virus verder te verspreiden!

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Harry Decheiver! Daarnaast uiteraard cultheld Kingsley Obikulu en Orlando Smeekes, die de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2007/2008 als een dolle tekeer ging toen er met 6-0 van FC Emmen werd gewonnen. Dat gaf hoop voor het nieuwe seizoen. Ik kan het sowieso waarderen als spelers wekelijks strijden voor de club en haar supporters in plaats van hun contract te dienen zonder passie.


Orlando Smeekes (op de foto in duel met Pascal Bosschaart van ADO Den Haag) is voor Stanley Muller een van de favoriete Eagles-spelers aller tijden. (Foto: Erik Pasman)

Wat is de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?
De 4-2 thuiswinst op onze grootste rivaal in het seizoen 2004/2005. Eerder dat seizoen gingen we met een groep vrienden uit mee naar de IJsselderby en verloren we met 1-0. De sfeer en rivaliteit was bijzonder om daar mee te maken en vervolgens wonnen we later dat seizoen thuis. Alle frustratie uitte zich in een groot feest.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.