Ze vliegen over de toonbank: de Go Ahead Eagles Voetbalplaatjes! Van de huidige selectie tot legendarische trainers, van alle logo’s tot prachtige sfeeracties: ze komen allemaal voorbij. Achter elk plaatje zit een verhaal en elke zaterdag lichten we er één uit. We trappen af met de huidige selectie, vertegenwoordigd door Luuk Brouwers (plaatje 14)!

Heb je het album al, Luuk? – Zeker! Ik ben al druk aan het sparen. Ik woon dicht bij het Boreelplein dus ik ging zelf sowieso al vaak naar de plaatselijke Jumbo, maar ik kan niet ontkennen dat ik af en toe wat meer boodschappen doe dan voorheen. Als ik zie dat ik 9 euro aan boodschappen heb, gooi ik nog snel even een extra product in mijn mandje. Zo’n Kinder Bueno bij de kassa, ofzo. Ik wil hem wel volkrijgen natuurlijk.

Hoe is het om je eigen voetbalplaatje te hebben? – Super, natuurlijk. Vroeger, toen ik een jaar of 13 was, was ik een erg fanatiek verzamelaar van voetbalplaatjes. Je kent toch wel die jongens die buiten de supermarkt staan te wachten om je om plaatjes te vragen? Zo’n jongetje was ik vroeger ook. Bijna tien jaar later sta ik samen met Jay Gorter en Bas Kuipers de cover van het album, sta ik afgebeeld op de selectiepagina en heb ik mijn eigen plaatje! Ik schrok wel even toen ik mezelf levensgroot tegenkwam in de Jumbo. Stond ik daar ineens voor de winkelwagentjes…


Foto: Luuk Brouwers

Wordt er al flink geruild binnen de selectie? – Absoluut! We vinden het allemaal een erg leuke actie en we zijn er als selectie druk mee bezig. Als iemand het kaartje van een teamgenoot heeft, geven we die graag weg aan die speler. Voor bijna iedereen is het de eerste keer dat ze eigen voetbalplaatje hebben. Dan wil je daar graag een herinnering aan hebben.

Welk plaatje wil je echt niet missen? – Mijn eigen plaatje, natuurlijk. Ik heb die helaas nog niet. Verder verheug ik me op de plaatjes van de historische shirts en vooral de logo’s zijn erg leuk om te sparen. Het is interessant hoe de ontwikkeling tot stand is gekomen, hoe de logo’s steeds moderner zijn geworden. Ook de plaatjes in zwart-wit zijn erg mooi om te hebben.


Luuk Brouwers trots op de cover van het Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum. Ga naar deze link voor alle informatie over de actie!