Eerste Selectie

Eagles-portret Evert Linthorst: ‘Komende tijd naar een nog hoger niveau groeien’

Elke week na een thuiswedstrijd plaatsen we een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Evert Linthorst!

Het plan: Toen ik in februari bij Go Ahead Eagles tekende, kwam ik– letterlijk en figuurlijk – van redelijk ver. Ik heb een jaar in de Verenigde Arabische Emiraten gevoetbald, maar zat daar op een gegeven moment niet echt lekker meer in mijn vel. De laatste maanden had ik daar ook weinig gespeeld, dus niemand had direct verwacht dat ik er gelijk zou staan bij Go Ahead Eagles. Het plan was dan ook om mij langzaam te brengen, zéker met het oog op het huidige seizoen. De eerste maanden heb ik weer kunnen wennen aan alles in Nederland en het spel in de Eredivisie, waardoor ik er dit seizoen vanaf het begin af aan kon staan. Tot dusver is eigenlijk alles dus wel redelijk volgens plan verlopen.

Middenveld: De samenwerking op het middenveld met Philippe Rommens bevalt mij goed. We spelen als twee controleurs naast elkaar en voelen elkaar daarin goed aan. Philippe heeft ook veel ervaring en is een fijne speler om naast me te hebben staan. Hopelijk kunnen we de komende tijd naar een nog hoger niveau groeien.

Netherlands: Sv Terwolde Vs Go Ahead Eagles

Kilometervreter: Ik leg tijdens een wedstrijd meestal tussen de twaalf en dertien kilometer af. Dat ligt natuurlijk ook aan de manier van spelen en druk zetten. De middenvelders en aanvallers moeten daarin gewoon veel energie in de wedstrijd leggen en een hoop meters maken. Maar het is inderdaad een behoorlijke afstand, haha!

Midden-Oosten: De Verenigde Arabische Emiraten is een land waar voetbal niet zo leeft als in Europa. Eigenlijk is alles anders daar, want ik moest opeens op mezelf gaan wonen in een andere cultuur. Daarnaast moest ik ook mijn familie en vrienden missen. Het was soms lastig om sociale contacten te leggen, want bij de lokale jongens kwam je er vaak moeilijk tussen, aangezien die erg op hun familie zijn gericht. Soms maakte ik wel eens een uitstapje naar Dubai, waar eigenlijk alles luxe en over de top is. Dat is natuurlijk prachtig om mee te maken, maar het zijn ook dingen die je na twee weken wel gezien hebt en dan is het niet meer speciaal. Ik heb absoluut genoten bij Al-Ittihad Kalba, maar één jaar was wel lang genoeg voor mij. Dat kwam ook doordat ik de ambitie had om weer op het hoogste niveau in Nederland te spelen. Gelukkig speel ik nu inmiddels alweer ruim een half jaar in de Eredivisie met Go Ahead Eagles!

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv
Terug naar overzicht