Nieuws Algemeen

Eaglesjeugd oefent met overwegend goed resultaat

De jeugd van Go Ahead Eagles is alweer volop in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De A1 en de C1 wonnen zaterdag hun oefenduels (beide met 4-1), de B1 verloor nipt (2-1).

Go Ahead Eagles A1 kende op sportpark de Zandweerd geen moeilijkheden met vierdedivisionist Drachtster Boys. De ploeg van trainer Harry Decheiver ging met een 1-0 voorsprong de rust in en won uiteindelijk met 4-1. Waren de Deventenaren omzichtiger met hun kansen omgesprongen, dan hadden na negentig minuten dubbele cijfers op het scorebord gestaan. Giovanni Büttner (twee keer), Patrick Maneschijn en Givan Werkhoven waren trefzeker.

De B’tjes van Kick Maatman gingen in Amsterdam met 2-1 onderuit tegen AFC, koploper in de tweede divisie A. In de slotfase kregen de gasten een drietal open kansen, waarvan er slechts één werd benut; door Hamit Dogru. Het was te weinig om de twee tegentreffers na rust weg te poetsen. Maatman keek niettemin terug op een leerzame oefening tegen een ploeg die een klasse hoger speelt, met afvallers van Ajax en AZ in de gelederen. “Het was een gelijkopgaande strijd. Met een topploeg uit de tweede divisie konden wij ons goed meten.” De C-junioren Rehwin Nandpersad, Iede Schokker en David Baars mochten alvast ervaring opdoen in de B.

Hun teamgenoten van de C1 wonnen in Spakenburg met 4-1 van IJsselmeervogels, acterend in de derde divisie. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van ‘de rooien’. “Wij hadden vaker kunnen scoren”, blikte assistent-trainer Jan Kromkamp terug. “Maar voor de rest hebben we het goed gedaan. Een prima oefenwedstrijd.” Het was blauwbekken langs de lijn, maar de heerlijke vis die op het complex verkrijgbaar was vergoedde een hoop. Evenals de overwinning natuurlijk. Kaan Kisa (twee keer), Craig Post en Coen Temminck scoorden.