Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben eenvoudige zeges geboekt in de poulefase van het bekertoernooi. De A1 won op de Zandweerd met 16-0 van Colmschate A1, terwijl de B1 op eigen veld met 11-0 te sterk was voor de leeftijdgenoten van Lemelerveld. De C-jeugd speelde een oefenwedstrijd tegen FC Emmen en won met 0-9.

 

Droomdebuut

Bij de A1 kende spits Dylan de Bruin, overgekomen van WSV, een droomdebuut. Hij scoorde liefst acht keer. Ook Giovanni Büttner, die vorig seizoen nog in de B speelde, liet zich met vier doelpunten gelden. Kortom: het was eenrichtingsverkeer. Colmschate weerde zich dapper maar kon niets inbrengen tegen de oppermachtige Eagles.

 

Goede oefening

“Bij wedstrijden als deze hoop je in balbezit op veel beweging”, deelde A1-trainer Harry Decheiver zijn visie. “Het is een goede oefening in het spelen op balbezit.” Woorden van soortgelijke strekking bezigde B1-trainer Kick Maatman na de elfklapper van zijn team. “Een mooi begin om patronen in te slijpen en in de praktijk te brengen waar we op getraind hebben.” Blij was Maatman met de ‘fantastische goals’ die hij had gezien. “Bij standaardsituaties heb ik ook goede dingen gezien.”

 

Lekkere goals

Go Ahead Eagles C1 was veel te sterk voor de eerstejaars C-junioren van FC Emmen. Trainer Jochem de Weerdt had mooie aanvallen gezien, met een gedegen opbouw van achteruit. “Met lekkere goals, dus we gaan met een goed gevoel terug naar huis.”

 

Karakteristieken:

Go Ahead Eagles A1 – Colmschate A1 (beker) 16-0 (7-0). Doelpunten GAE: Dylan de Bruin (8), Giovanni Büttner (4), Patrick Maneschijn, Thijs Dekker, Yannick der Vries, Givan Werkhoven.

Go Ahead Eagles B1 – Lemelerveld B1 (beker) 11-0 (6-0). Doelpunten GAE: Dani Cloteda (2), Faisal Toryalai (2), Hamit Dogru (2), Samuel der Wakana (2), Sjors van den Hoogen, Marchello Besselsen, Jordy Knippenberg.

FC Emmen C1 – Go Ahead Eagles C1 0-9 (0-4). Doelpunten GAE: Kaan Kisa (3), Beau de Bone (2), Quiermo Dumay (2), Aaron van Leer, Marcio Kok.