Nieuws Algemeen

Een grootse dag voor Stichting voor Pleun in De Adelaarshorst

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Go Ahead Eagles – Vitesse in het teken van de strijd tegen de ziekte van Batten. Met Snelle als hoofdsponsor werd er geld ingezameld voor de Stichting voor Pleun. “Het was een hele mooie dag voor Pleun, voor mijn vrouw en voor mijzelf”, vertelt Koos Janssen, voorzitter van de stichting en vader van Pleun, vol trots.

Rondom de wedstrijd werden er regenboogijsjes en regenboogsokken verkocht in De Adelaarshorst. Ook werden er meerdere items geveild in de Business Lounge. Janssen: “Het was uiterst warm, het was respectvol, maar als ik één woord zou mogen kiezen, zou ik zeggen: groots. En niet alleen voor Pleun, maar ook voor de stichting.” Koos Janssen was overweldigd door de enorme aandacht voor de Stichting voor Pleun en Pleun’s Regenboogijsje. “Ik kon bijna niet geloven hoeveel pers er aanwezig was”, vertelt hij. “Mijn vrouw en ik zaten voor de wedstrijd in de Business Lounge en zagen vanaf daar de reclameborden rond het veld met uitingen van Pleun’s Regenboogijsje. Dat kwam op dat moment wel even binnen en we werden er ook best wel emotioneel van. Tijdens de wedstrijd en in de rust zagen we allemaal mensen met ijsjes en regenboogsokken lopen, dus ook dat was heel speciaal.  En als je ziet hoeveel er nog altijd wordt geboden op de online veiling van de match worn Snelle-shirts, dan voelt het soms allemaal een beetje onwerkelijk.”

Snelle Beat Batten (2)

De actie voor de Stichting voor Pleun en Pleun’s Regenboogijsje werd volop omarmd door de supporters en Business Partners van Go Ahead Eagles. Andersom heeft de familie Janssen ook Go Ahead Eagles in het hart gesloten. “Met mijn vrouw, Pleun en haar zusje heb ik nu drie Eagles-fans thuis zitten”, vervolgt Koos Janssen. “Het is de eerste keer dat ik ze alle drie in een Eagles-shirt heb gezien. Pleun heeft ‘m zelfs al drie dagen aan, maar hij moet nu toch echt een keer in de was, haha. Haar zusje loopt er ook vol trots mee rond en dat zegt denk ik heel veel. Het trotse gevoel overheerst heel erg bij ons thuis. Al met al was het een dag om nooit meer te vergeten!”

De veiling van de match worn Snelle-shirts en speciale aanvoerdersbanden verloopt via de website van Matchwornshirts.com. Meebieden kan nog tot en met zaterdag 7 mei (15:00 uur) via deze link. Gezien het overweldigende aantal foto’s dat binnen is gekomen voor de winactie van een match worn Snelle-shirt, volgt binnenkort meer informatie over deze winactie.

Terug naar overzicht