Zwakke tweede helft resulteert in een 5-2 nederlaag tegen Cambuur

Go Ahead Eagles heeft vanavond op bezoek bij SC Cambuur een ruime nederlaag geleden. Na een 1-1 ruststand gaven de Deventenaren de wedstrijd in de tweede helft volledig uit handen, waardoor de Leeuwarders uitliepen naar een 5-2 zege.

Met SC Cambuur – Go Ahead Eagles stond vanavond een vertrouwd affiche op het programma. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen immers ook al drie keer: tweemaal in de Keuken Kampioen Divisie en één keer in het toernooi om de KNVB Beker. Waar in de vorige voetbaljaargang helaas geen publiek welkom was in het Cambuur Stadion, daar passeerden vanavond weer duizenden supporters de toegangspoorten. Onder hen de 200 Eagles-supporters die spelers en staf naar Leeuwarden achterna waren gereisd.

Netherlands: Sc Cambuur Vs Go Ahead Eagles  (Foto: Erik Pasman)

Twee keer werd het aluminium geraakt in de eerste helft van SC Cambuur – Go Ahead Eagles. De eerste keer was in de 6e minuut toen Justin Bakker mocht aanleggen voor een vrije trap. De centrale verdediger zag de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiteren. In de 18e minuut was het de beurt aan Cambuur, dat via een afstandsschot van Mees Hoedemakers de paal raakte.

Zowel SC Cambuur als Go Ahead Eagles deed voor rust ook het net een keer bollen. Het team van Kees van Wonderen kwam in de 37e minuut op voorsprong. Luuk Brouwers verscheen één-op-één met Cambuur-doelman Sonny Stevens en prikte de bal binnen. Ook nadat scheidsrechter Makkelie contact had gezocht met de VAR, bleef de openingstreffer op het scorebord staan: 0-1. Lang kon Go Ahead Eagles niet genieten van de voorsprong. Op slag van rust trokken de Leeuwarders de stand gelijk toen Tom Boere een voorzet vanaf de linkerkant achter Eagles-doelman Warner Hahn kopte.

Netherlands: Sc Cambuur Vs Go Ahead Eagles(Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft gaf Go Ahead Eagles de wedstrijd in een tijdsbestek van zes minuten uit handen door drie tegentreffers te incasseren. De 2-1 voorsprong voor de Leeuwarders kwam in de 50e minuut tot stand na een verkeerde terugspeelbal aan Eagles-zijde. Tom Boere onderschepte de bal, omspeelde Warner Hahn en schoof binnen. Drie minuten later stond een vrije trap aan de basis van de derde goal van SC Cambuur. Marco Tol kopte de bal in de verre hoek. En wéér drie minuten later maakten de Leeuwarders het kwartet doelpunten compleet nadat een lage voorzet van Doke Schmidt door Jamie Jacobs werd binnengetikt: 4-1 in de 56e minuut.

Go Ahead Eagles probeerde in het laatste half uur nog uit alle macht de achterstand iets draaglijker te maken. Kansen waren er voor Marc Cardona, Bas Kuipers en Giannis Botos, maar gescoord werd er niet. Aan de overzijde voorkwam Warner Hahn dat Michael Breij doeltreffend was. Even later was het wél weer raak voor Cambuur. Na balverlies van Justin Bakker kon de ingevallen Tamás Kiss makkelijk binnenschuiven.

Tien minuten voor tijd deed Go Ahead Eagles nog wat terug. De eveneens ingevallen Iñigo Córdoba kopte een vrije trap van Justin Bakker prima raak, en bracht de stand op 5-2. Córdoba was in de slotfase dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn inzet na de voorzet van Rommens raakte de paal. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor Go Ahead Eagles met een pijnlijke eindstand het veld verliet: 5-2.