Eerste driepunters voor Onder-13 en Onder-18

Onder-13 en Onder-18 herstelden zich vandaag van de nederlaag van vorig weekend en pakten vandaag hun eerste drie punten van de voorjaarscompetitie. De drie rood-gele jeugdploegen die op het hoogste niveau (Divisie 1A) acteren, haalden in totaal één punt uit hun wedstrijden tegen jeugdteams van Feyenoord en PSV.

Twee penalty’s deden Onder-21 vanmiddag de das om tegen Feyenoord O21, waar enkele spelers meededen die hun debuut in het eerste elftal van de regerend landskampioen reeds hebben gemaakt. Pim Saathof deed dat vorig seizoen al in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles en hij was ook degene die na een 1-0 achterstand de score weer gelijktrok. Gijs Steinfelder deed dat in de tweede helft ook nog een keer (2-2), maar het was helaas niet goed genoeg voor een resultaat. Het slotakkoord was – net als de 2-1 – een benutte penalty voor de Rotterdammers: 3-2.

Onder-15 ging met dezelfde cijfers onderuit tegen PSV O15. Na een 1-0 ruststand kwam de ploeg van Peter Vogel vlak na rust op een 2-0 achterstand. Adnan el Boujjoufi deed vervolgens wat terug namens de Deventenaren (2-1), maar al snel werd de marge door de thuisploeg weer naar twee gebracht (3-1). De laatste goal was ook meteen de mooiste van de middag en kwam op naam van Jasper Krake, maar ondanks zijn prachtige doelpunt keerde Go Ahead Eagles O15 met lege handen terug naar huis: 3-2.

Onder-16 kwam gisteravond al in actie tegen PSV O16. In de wedstrijd tegen de Eindhovenaren speelde Eagles-doelman Daan Hulleman een hoofdrol door een strafschop te pareren. Beide teams scoorden uiteindelijk niet (0-0), waardoor de ploeg van Jip Ellenbroek na twee competitiewedstrijden tegen de jeugdploegen van Ajax en PSV nog altijd ongeslagen is in Divisie 1A.

Onder-13 spoelde in Divisie 2D de zure nasmaak van vorige week weg door FC Emmen O13 te verslaan: 3-1. De ploeg van Bram Meuwissen ging met een achterstand de rust in (0-1), maar na de thee werd dat rechtgezet. Eerst was het Kas Meijerink die de gelijkmaker binnenschoot, waarna Mike Nagelhout vanaf de strafschopstip voor de voorsprong zorgde: 2-1. Kyan Monfared gooide de wedstrijd in het slot: 3-1.

Ook Onder-18 won in Divisie 3A zijn wedstrijd met 3-1 en heeft zo de eerste drie punten van 2024 binnen. Tegen NAC Breda O18 opende Diego Wagimin in de eerste helft de score en na rust verdubbelde Ofusu Boakye de marge: 2-0. De Brabanders deden nog wat terug (2-1), maar Nesher Meulenbroek maakte aan alle onzekerheid een einde door voor de 3-1 te tekenen.