gaedor02

Go Ahead Eagles is er in de derde wedstrijd van het seizoen in geslaagd om het eerste punt van dit seizoen in de wacht te slepen. In de Adelaarshorst werd tegen FC Dordrecht met 0-0 gelijkgespeeld.

Voorafgaand aan het duel werd stilgestaan bij Rene Beumer, die ongeneeslijk ziek is en de laatste tijd snel achteruit is gegaan. Nog eenmaal bundelde hij al zijn krachten om naar de Adelaarshorst te komen en een wedstrijd van ‘zijn’ Go Ahead Eagles te ervaren. Rene is een Eagles-man pur sang en zette zich onder andere jarenlang in voor de supportersvereniging van de club. Supporters van Go Ahead Eagles én FC Dordrecht hieven gezamenlijk het You’ll never walk alone aan om Rene op een indrukwekkende manier te eren tijdens zijn imponerende ereronde door de Adelaarshorst. Want ook dát is Go Ahead Eagles: één grote familie. Of, zoals het spandoek voor de B-Side terecht aangaf: ‘Rene Bedankt, Eagle Forever’.

Vervolgens was het aan Go Ahead Eagles om tegen FC Dordrecht een mooi vervolg te geven aan het indrukwekkende eerbetoon. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Braamhaar ontstond een levendig en typisch Engels duel, waarin strijd en inzet de boventoon voerden. Beide ploegen verstopten zich niet en kozen voor de aanval, waardoor het spel op en neer golfde. De ploeg van Ernie Brandts liet daarbij zien zeker niet onder te doen voor Go Ahead Eagles en speelde brutaal en bij vlagen goed combinatievoetbal. Tot veel uitgespeelde kansen leidde het in de eerste helft nauwelijks, doordat zowel Go Ahead Eagles als FC Dordrecht goed georganiseerd speelden en de defensie gesloten wisten te houden.

gaedor02

De eerste doelman die handelend moest optreden was Filip Kurto, maar hij had weinig moeite met het afstandsschot van Alex Schalk dat recht in zijn handen belandde. Halverwege de eerste helft was er voor het eerst werk voor Eagles-goalie Erik Cummins, die het ‘buitenkantje links’ van Giovanni Korte in de verre hoek pakte. Met een klein half uur op de klok spatte een afstandsschot van Deniz Türüç uiteen op de vuisten van Kurto, waarna Dordrecht dreigend was met een kopbal van Mart Lieder (over) en een geplaatst afstandsschot van Robin Gosens (net naast). De grootste kans voor de Schapenkoppen viel acht minuten voor rust te noteren. Buiten het zicht en bereik van Cummins zag Joris van Overeem zijn doelpoging rakelings langs de voor Dordrecht verkeerde kant van de paal verdwijnen. Kort daarop kreeg Xandro Schenk nog een kans om vanuit een corner binnen te koppen, maar de linksback knikte de bal naast.

Met veel aanvallende intenties kwam Go Ahead Eagles uit de kleedkamer voor de tweede helft. Amper twintig seconden na de theepauze kreeg de ploeg van Foeke Booy een kans om op voorsprong te komen, nadat Marnix Kolder de bal net over de middenlijn had veroverd. De aanvoerder stuurde Lesly de Sa richting het doel van Kurto, maar de rechtervleugelaanvaller schoot voorlangs. Enkele minuten later brak Go Ahead Eagles opnieuw door over de vleugel, ditmaal aan de linkerkant via Alex Schalk. De voeten van Kurto voorkwamen dat de Deventenaren alsnog vroeg in de tweede helft de score openden.

De Deventer aanvalsdrang ging vervolgens even liggen, maar laaide weer op na ruim een uur spelen. Twee keer binnen een minuut moest Kurto handelend optreden na schoten van Peter van Ooijen en Marnix Kolder. Ook Jules Reimerink kwam dicht bij een treffer. De invaller ontsnapte op links aan de buitenspelval en kon door richting het Dordtse doel, maar werd op het laatste moment de voet dwars gezet door een speler van de Schapenkoppen. Tussendoor moest Go Ahead Eagles echter beducht blijven op tegenstoten van FC Dordrecht, dat voetballend goed overeind bleef in de Adelaarshorst.

gaedor15

Het duel zou uiteindelijk geen winnaar opleveren. Schalk en Schenk slaagden er tien minuten voor tijd niet in om een lage voorzet van Jop van der Linden binnen te glijden, terwijl ook een kopbal van Kolder vijf minuten later niet tussen de palen verdween. De brilstand bleef op het scorebord staan, waardoor Go Ahead Eagles het eerste competitiepunt van Eredivisieseizoen 2014-2015 mocht begroeten.

“De eerste helft was gelijkopgaand”, vond Foeke Booy. “Het spel was misschien niet altijd fraai, maar de wedstrijd was wel enerverend. De tweede helft hadden we de wedstrijd in de greep en verdienden we te winnen. Dan hadden we echter wel de kansen moeten benutten, maar het laatste zetje lukte vandaag steeds net niet. Zonde, want de drie punten waren binnen bereik. We zijn dit seizoen drie keer dicht bij een resultaat geweest, maar uiteindelijk hebben we één punt uit drie wedstrijden. De duels bieden echter perspectief naar méér, want dat vertrouwen is er zeker bij ons.”

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 0-0 (0-0)
Gele kaart: Jeffrey Fortes (FC Dordrecht)
Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Toeschouwers: 7778

Go Ahead Eagles: Erik Cummins; Sven Nieuwpoort, Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk; Peter van Ooijen (70. Jules Reimerink), Sjoerd Overgoor, Deniz Türüç; Lesly de Sa (80. Fernando Lewis), Marnix Kolder, Alex Schalk.

FC Dordrecht: Filip Kurto; Jeffrey Fortes, Iliass Haddad, William Troost-Ekong, Marvin Peersman; Giovanni Korte, Robin Gosens, Ricky van Haaren, Everon Pinas (59. Rihairo Meulens); Mart Lieder (62. Rick ten Voorde), Joris van Overeem.

Klik hier voor een fotoalbum van deze wedstrijd