Eerste punt na winterstop voor Jong Go Ahead Eagles

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond in de promotiepoule van de Reservecompetitie met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Heracles Almelo. Daarmee behaalde het team van Kick Maatman in de tweede competitiewedstrijd na de winterstop het eerste punt binnen. Op het kunstgrasveld van sportpark De Muggert in Wesepe waren het Heraclied Lasse Wehmeyer en Eagle Donny van Iperen die voor de doelpunten zorgden.

Jong Go Ahead Eagles trad aan met de reservespelers die gistermiddag in De Adelaarshorst weinig tot geen speelminuten hadden gemaakt tijdens de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda, aangevuld met enkele jeugdige talenten. Zo gaven onder anderen Zakaria Eddahchouri, Maarten Pouwels en Adrian Edqvist acte de présence in Wesepe. Jong Heracles trad eveneens aan met een sterke basisformatie, met onder meer de A-selectiespelers Dario van den Buijs, Teun Bijleveld, Dabney dos Santos en Joey Konings in de gelederen.

(Foto: Dennis Bresser)

De beginfase van de wedstrijd leverde een licht veldoverwicht op voor Heracles met enkele dreigende voorzetten. De verdediging van Jong Go Ahead Eagles, met het sterke centrum Donny van Iperen en Joran Swart, stond echter als een huis. De eerste echte doelpoging van de wedstrijd was na een klein half uur van Jong Go Ahead Eagles. Samuel Wakana schoot, na voorbereidend werk van spits Maarten Pouwels, op Jong Heracles-doelman Michael Brouwer.

De beste kans van de eerste helft was echter daarna voor de Almeloërs, die net iets makkelijker wisten te combineren dan de thuisclub. Het was spits Adrian Szöke die na een vloeiende aanval alleen voor doelman Mark Spenkelink opdook, maar deze redde bekwaam. In de tegenaanval kwam Maarten Pouwels ongelukkig in botsing met doelman Brouwer en moest met een voetblessure het veld verlaten. Zijn positie werd ingenomen door Maecky Ngombo. Vlak voor rust kreeg Jong Heracles nog een grote mogelijkheid na een scrimmage voor het doel, maar het doelpunt dat hieruit volgde werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na rust kwam Kevin Greeven in het veld voor Adrian Edqvist, die volgens afspraak een halve wedstrijd speelde nadat hij zondagmiddag nog 45 minuten voor de hoofdmacht in actie was gekomen. De eerste fase na rust was wederom voor de Heraclieden, die af en toe prima veldspel lieten zien en de Deventenaren verder naar achteren drongen.
Uiteindelijk leverde dit na een klein uur spelen de op dat moment verdiende voorsprong op. Na een goed opgezette aanval kwam de bal aan de rechterkant terecht bij buitenspeler Lasse Wehmeyer, die diagonaal inschoot en doelman Spenkelink kansloos liet: 0-1.

Jong Go Ahead Eagles toonde zich echter niet verslagen en liet onmiddellijk de beste kans van de wedstrijd noteren. Een aanval over de rechterkant via Wakana en Ngombo leverde een vrije schietkans op voor Greeven. De A-junior vond echter doelman Brouwer op zijn weg. Nadat Coen Temminck, een andere jeugdspeler, het veld had verlaten voor Jarno van den Bos, probeerde Maatman het roer om te gooien en sneller en hoger druk te gaan zetten op de verdediging van Jong Heracles.

In de 73e minuut kwamen de beloften van Go Ahead Eagles enigszins uit het niets weer op gelijke hoogte. Uit een prima vrije trap van Greeven was het centrale verdediger Van Iperen die vrij kon inkoppen: 1-1. In de laatste fase van de wedstrijd ontstonden er geen grote kansen meer, al kreeg Jong Go Ahead Eagles na een uitbraak van Nicolas Abdat via de linkerkant nog een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De vrije trap van Eddachouri werd echter geblokt door de Almelose verdediging, waardoor de wedstrijd in een puntendeling eindigde.

Na afloop kon Kick Maatman leven met het gelijkspel. Hij vond de tegenstander voetballend beter, maar zijn eigen ploeg wel het beste team. “We hadden de wedstrijd zelfs nog in ons voordeel kunnen beslissen, al was dat gezien de spelverhouding niet terecht geweest.”

Jong Go Ahead Eagles – Jong Heracles Almelo 1-1 (0-0)
59. Lasse Wehmeyer 0-1
74. Donny van Iperen 1-1

Gele kaart: Samuel Wakana (Jong Go Ahead Eagles)

Jong Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink; Boyd Lucassen, Donny van Iperen, Joran Swart, Nicolas Abdat; Max Leeflang, Coen Temminck (70. Jarno van den Bos), Zakaria Eddahchouri; Samuel Wakana, Maarten Pouwels (46. Maecky Ngombo), Adrian Edqvist (46. Kevin Greeven).