Eerste thuisnederlaag Go Ahead Eagles na late tegengoal

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een 0-1 nederlaag tegen TOP Oss geleden. Het team van John Stegeman slaagde er de hele wedstrijd maar niet in om de muur van de Ossenaren te slechten. De bezoekers uit Noord-Brabant verdedigden gedisciplineerd en waren bovendien een aantal keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. Vijf minuten voor tijd was het Huseyin Dogan die voor de enige treffer van de avond tekende: 0-1.

Het eerste gevaar van Eagles-zijde kwam in de zevende minuut van Richard van der Venne. De middenvelder schoot vanuit de draai, maar Oss-doelman Nick Olij pakte de inzet. Bij een Brabantse tegenaanval toonde ook doelman Hobie Verhulst zich in de elfde minuut een uitstekende sluitpost. De Eagles-keeper bleef overeind na een één-tegen-één duel met Bryan Smeets.

Nadat kopballen van Paco van Moorsel (naast) en Jeroen Veldmate (van de doellijn gehaald door Smeets) geen doel troffen, was het Van Moorsel die in de 38e minuut een grote kans kreeg om Go Ahead Eagles op voorsprong te koppen. In plaats van de panklare voorzet van Istvan Bakx binnen te knikken, schampte de gelegenheidsspits de bal slechts met zijn hoofd.

In de slotfase van de eerste helft liet ook TOP Oss zich gelden in de omschakeling. Dennis Janssen gaf de bal laag en scherp voor, maar Verhulst redde met zijn voeten. Op slag van rust was ook Bakx dicht bij de openingstreffer, maar hij kopte een prima voorzet van Roland Baas tegen de paal.

Ook in de tweede helft bleef Go Ahead Eagles pogen om de muur van TOP Oss te slechten. Jaroslav Navrátil tekende in de 50e minuut voor een schotpoging nadat hij Niels Fleuren had uitgespeeld, maar doelman Olij was tijdig bij de grond om redding te brengen voor de Brabanders. In de 56e minuut was er opnieuw een grote kans voor Van Moorsel. Hij bekroonde een goede loopactie en een uitstekende pass van Bakx echter niet met een doelpunt, maar schoot voorlangs.

In de laatste 25 minuten van de wedstrijd toonde TOP Oss zich steeds dreigender. Voormalig Eagles-speler Lion Kaak deed Go Ahead Eagles in de 67e minuut bijna pijn, maar schoof de bal tegen de paal. Kort daarop werd een schot van opnieuw Kaak gekeerd en was ook een derde poging van de middenvelder niet doeltreffend doordat Verhulst de bal ternauwernood naast bokste.

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie voor Go Ahead Eagles. Nadat een ouderwetse scrimmage voor het doel van Verhulst in de 80e minuut nog met een sisser was afgelopen, werd het in de 85e minuut alsnog 0-1 voor de Ossenaren. Dogan stond op de juiste plek om een afgeslagen bal tegen de touwen te schieten. Daar bleef het bij in De Adelaarshorst, waardoor Go Ahead Eagles de eerste thuisnederlaag van het seizoen leed.

Go Ahead Eagles – TOP Oss 0-1 (0-0)
85. Huseyin Dogan 0-1

Scheidsrechter: De heer Martens
Toeschouwers: 8.732
Gele kaart: Richard van der Venne (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Gor Agbaljan (78. Julius Bliek), Gino Bosz (86. Pieter Langedijk), Jeroen Veldmate, Roland Baas; Richard van der Venne (86. Maarten Pouwels), Jeff Stans, Istvan Bakx; Jaroslav Navrátil, Paco van Moorsel, Orhan Džepar.

TOP Oss: Nick Olij; Maikel Verkoelen (26. Dennis Janssen), Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Norichio Nieveld, Bryan Smeets, Lion Kaak; Ragnar Oratmangoen (90+2. Philippe Rommens), Huseyin Dogan (87. Ferry de Regt).