Nieuws Algemeen

Eindelijk weer competitievoetbal voor jeugdteams

In navolging van het eerste elftal van Go Ahead Eagles werden afgelopen weekend ook alle wedstrijden van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie afgelast vanwege sneeuwval. Gelukkig lijkt het er morgen (zaterdag 18 maart) op dat de weersomstandigheden niet opnieuw voor roet in het eten gaan gooien voor de jeugdafdeling. Het wordt ook wel weer eens tijd voor competitievoetbal, aangezien bijna alle rood-gele jeugdteams inmiddels al meer dan een maand niet meer in competitieverband hebben gespeeld.

Onder-16 ontvangt om 11:30 uur Sparta Rotterdam O16 op sportpark Zuiderlaan in Twello. Het team van Jip Ellenbroek heeft tot dusver goede resultaten geboekt op het hoogste niveau in Nederland. De Rotterdammers – nummer drie van Nederland van de afgelopen najaarscompetitie – draaien in de nieuwe competitie wat minder. Toch staat Go Ahead Eagles O16 maar één punt boven de Rotterdamse bezoekers, die op een voorlaatste plaats bivakkeren. Winnen betekent een gat slaan met de onderste twee plekken.
O15 kan ook goede zaken doen op de ranglijst van Divisie 2A. Daarvoor moet de ploeg van Mustafa Aygun wel punten zien te pakken tegen koploper Willem II O15. De Tilburgers hebben de laatste vijf wedstrijden allemaal gewonnen en wonnen ook al eerder van O15, dat op 4 februari voor het laatst drie punten mochten bijschrijven. Go Ahead Eagles O15 – Willem II O15 begint om 12:30 uur op sportpark De Muggert in Wesepe.

Go Ahead Eagles O16 Ado Den Haag O16 (1) Rick Janssen

Voor Onder-14 dateert de laatste overwinning van nog langer geleden. Desondanks ziet het er op de ranglijst rooskleurig uit voor de talenten van Peter Vogel. Onder-14 staat tweede in Divisie 3A en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan lijstaanvoerder SC Cambuur O14, dat morgen bovendien de eerstvolgende tegenstander is. Inzet morgen op sportpark Zuiderlaan in Twello – waar om 11:30 uur wordt afgetrapt – is de ‘koppositie-gebaseerd-op verliespunten’.

Onder-13 moet de koppositie in Divisie 5A juist verdedigen. De pupillen van Bram Meuwissen wonnen tot nog toe al hun wedstrijden, maar toch hijgen FC Groningen O13, Quick O13 en aankomende tegenstander Willem II O13 in de nek. In Tilburg wordt een zespuntenduel uitgevochten met de Tricolores, al heeft O13 wel nog een wedstrijd tegoed.

Go Ahead Eagles O14 Sc Heerenveen O14 (3)

Onder-21 zag afgelopen zaterdag zijn eigen wedstrijd afgelast worden, maar zag óók koploper SC Cambuur O21 punten verliezen. Het team van Martijn Jongbloed – nummer twee in Divisie 2A – kan dit weekend óf dichter bij de Leeuwarders komen óf meer afstand van nummer drie SC Heerenveen O21 nemen. Beide Friese teams spelen namelijk tegen elkaar. Daarvoor moet Onder-21 echter wel zelf vanaf 13:30 uur in Twello een resultaat boeken tegen NEC O21, dat voorlaatste staat.
Het gepromoveerde Onder-18 speelt om 15:15 uur op sportpark De Muggert in Wesepe tegen VVV-Venlo O18, dat tot nu toe evenveel punten verzamelde als het team van Jeroen Spies. Aangezien het verschil tussen de nummer twee en de voorlaatste plek in Divisie 3A slechts drie punten bedraagt, is alles nog mogelijk. Alleen koploper Willem II O18 (17 punten) en hekkensluiter FC Emmen O18 (1 punt) vallen enigszins uit de toon.

Go Ahead Eagles O21 Sc Cambuur O21 (2) Rick Janssen

Uiteraard zijn alle wedstrijden van de Eagles-jeugd vrij toegankelijk op sportpark Zuiderlaan in Twello en op sportpark De Muggert in Wesepe. De verrichtingen van alle jeugdteams zijn ook te volgen op het Twitter-account van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht