Nieuws Algemeen

Elektrisch wagenpark nieuwe stap in duurzame richting

Van rood-geel naar groen. Een stap in die richting zal Go Ahead Eagles met ingang van seizoen 2023/2024 uiteraard niet in letterlijke zin, maar wel in figuurlijke zin maken. In samenwerking met Pouw en XLLease heeft Go Ahead Eagles gekozen voor verduurzaming van het wagenpark.

“Samen met John Plette van onze leasepartner XLLease zijn we het gesprek met Go Ahead Eagles aangegaan over de samenstelling van het wagenpark voor de komende jaren”, zegt Ingo Klieverik, salesmanager van Pouw. “Na een aantal gesprekken kwamen we uit op de elektrische Volkswagen ID.3 als meest interessante optie. Vanaf aankomend seizoen gaan we Go Ahead Eagles 32 elektrische auto’s van dit merk en type leveren. We vinden het bij Pouw oprecht mooi dat Go Ahead Eagles niet kiest voor gedeeltelijke verduurzaming van het wagenpark, maar gelijk vollédig overstapt op elektrisch rijden. Daarmee laat Go Ahead Eagles zien dat de club niet alleen op het veld zijn verantwoordelijkheid pakt, maar ook daarbuiten.” 

Pouw en XLLease zijn al jarenlang als Business Partner en autopartner aan Go Ahead Eagles verbonden. “We zijn er supertrots op dat we met de club de stap van conventionele brandstoffen naar elektrisch rijden kunnen maken”, vervolgt Klieverik. “Door over te stappen naar elektrische auto’s geeft Go Ahead Eagles een duurzaam signaal af en het is ontzettend mooi dat we met Pouw hieraan ons steentje mogen bijdragen. Zo historisch als De Adelaarshorst is, zo modern is het parkeerterrein naast het stadion inmiddels ingericht door de realisatie van een flink aantal elektrische laadpalen.” 

Het past bij de toekomstgerichte blik waarmee Go Ahead Eagles naar mogelijkheden kijkt om de club steeds meer te verduurzamen. “We willen uiteraard met de tijd meegaan”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Als je praat over verduurzaming en CO2-besparend werken, dan willen ook wij als club uiteindelijk voldoen aan de doelstellingen die in het Klimaatakkoord zijn vastgelegd. Dat kunnen we met z’n allen enkel en alleen bereiken als iedereen daarin stappen maakt. Elektrisch rijden is één van die stappen. Inmiddels beschikken we op ons stadionterrein over een parkeergedeelte dat volledig is ingericht met elektrische installaties, waar auto’s aan de laadpaal gelegd kunnen worden en waarmee we onze spelers, stafleden, kantoormedewerkers en gasten kunnen faciliteren.

Terug naar overzicht