Eerste Selectie

Fans via livestream toch op afstand aanwezig bij eerste training

Aanstaande dinsdag begint Go Ahead Eagles in Terwolde aan de eerste training van seizoen 2020/2021. Helaas staan de geldende coronamaatregelen de fysieke aanwezigheid van onze supporters op sportpark De Woldermarck dit jaar niet toe. Een zeer groot gemis, maar… in samenwerking met Tijhuis Audiovisuele Producties (en met dank aan de Supportersvereniging) is het toch mogelijk om via een livestream op afstand getuige te zijn van de eerste oefensessie!

“Helaas mogen we dit jaar geen supporters verwelkomen tijdens dit belangrijke en jaarlijks terugkerende moment”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Maar door deze livestream hebben we toch het gevoel dat onze supporters erbij kunnen zijn tijdens de eerste training. Die betrokkenheid vinden we als club belangrijk, zeker als je ziet hoe trouw de fans zich tonen door hun seizoenkaart te verlengen en Go Ahead Eagles op allerlei andere manieren te steunen. Op deze manier willen we onze supporters toch zoveel mogelijk betrekken en bedanken voor hun massale support.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De besloten oefensessie onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Kees van Wonderen is van 10:30 tot 12:00 uur live te volgen op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de club. Go Ahead Eagles roept alle fans dringend op om de eerste training via de livestream te volgen en niet naar Terwolde af te reizen. Mochten er zich toch supporters verzamelen buiten het hek, dan is er een kans dat de training moet worden gestaakt op last van de lokale autoriteiten. Ditzelfde geldt voor de overige trainingen die de komende periode in Terwolde plaatsvinden.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Het eerste trainingsblok van de seizoensvoorbereiding duurt ruim drie weken: van dinsdag 16 juni tot en met vrijdag 10 juli. Gedurende deze periode zal de eerste selectie afwisselend op sportpark De Woldermarck in Terwolde en op het trainingsveld naast De Adelaarshorst trainen. Daarnaast worden de spelers in De Adelaarshorst regelmatig onderworpen aan fysieke testen en krachtmetingen. Van zaterdag 11 juli tot en met zaterdag 25 juli heeft de eerste selectie twee weken vrijaf, waarna het tweede trainingsblok ter voorbereiding op de competitie van start gaat.

(Foto: Erik Pasman)

Terug naar overzicht