Zaterdag 31 augustus 2019. Vandaag is de dag der dagen, het moment der momenten voor de spelers van Bloemendaal en Sp. Wesepe. Beide teams zijn nagenoeg gelijk bovenaan geëindigd bij de Kowet Games en als hoofdprijs staan ze vandaag lijnrecht tegenover elkaar in de Adelaarshorst om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar gaat worden van de Kowet Games. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en het veld ligt er bijna als, maar alles behalve vanzelfsprekend, pico bello bij.

Om 14:30 is er met beide teams afgesproken op het supportersplein. Beide teams zijn, nagenoeg compleet, netjes op tijd om zo geen moment te hoeven missen van deze dag. Net als op de vrijdagavonden is Ge Westerveld de gastheer en heet onze finalisten van harte welkom om vervolgens snel het stadion in te gaan en de kleedkamers op te zoeken. Bloemendaal is uitgeloot om plaats te nemen in de kleedkamer van Go Ahead Eagles dus Wesepe neemt plaats in de kleedkamer van de bezoekende partij. Voor beide teams al een hele beleving, wat ziet het er prachtig uit en wat zijn ze groot!

Tekst gaat verder onder foto.

Sp. Wesepe (in rood-geel) en Bloemendaal (in wit) voor de aftrap. (Foto: Erik Pasman)

Na omgekleed te zijn wordt de magische mat betreden. De grote mannen van Bloemendaal keren zichtbaar weer even terug naar hun kindertijd toen ze van een voetbalcarrière a la Cees van Kooten droomden. De jongens van Wesepe mogen nog altijd dromen maar gedurende de wedstrijd bleek het er zichtbaar niet in te zitten.

Na korte warming up, want het was immers minimaal 30 graden in de schaduw, teamfoto’s genomen door Erik Pasman, de officiële wedstrijdfotograaf van Go Ahead Eagles, schalmt het We’ll be coming en de opstellingen uit de speakers in het stadion en staat de wedstrijd op het punt van beginnen. De wedstrijdleiding had besloten omwille van welzijn van mens en grasmat dat de wedstrijd 2 x 22,5 minuten moest gaan duren. Of het de uitstraling van de wedstrijdleiding was of het besef dat er dan meer tijd voor de 3e helft was weten we niet, maar iedereen ging akkoord.

Tekst gaat verder onder foto.

Chaos in de zestien van Bloemdaal. De bal zou uiteindelijk richting uitvak gaan. (Foto: Erik Pasman)

Na een remise en 56 afsluitende penalty’s waren de grasmatmeesters zichtbaar opgelucht dat het klaar was. De schade viel gelukkig reuze mee. De kleedkamer werd weer opgezocht voor een lekkere verfrissende douche en badderbeurt in het geval van Bloemendaal. Ondertussen had de organisatie de picknickbanken van de Supportersvereniging al bij elkaar geschoven en voor de nodige versnaperingen gezorgd. Onder dit genot werd de wedstrijd nog eens grondig geanalyseerd, handsballen, slidings en overtredingen in twijfel getrokken en was het te snel al weer tijd om het supportersplein te verlaten en richting Tour de Terras te trekken.

Tekst gaat verder onder foto.

Sportclub Wesepe trok uiteindelijk aan het langste eind. (Foto: Erik Pasman)

De dank van het Kowet Games-comité gaat uit naar:
– Ambassadrice Ekaterina en haar management
– Alle deelnemende teams van de 1e editie
– Supportersvereniging Go Ahead Eagles
– Vrumona
– Opgeven voor volgend jaar kan binnenkort, houd daarvoor de officiële kanalen van Go Ahead Eagles in de gaten!


Jongensdroom in beeld. (Foto: Erik Pasman)