Eerste Selectie

Formele opzeggingen in verband met wet- en regelgeving

Go Ahead Eagles heeft de aflopende arbeidsovereenkomst van de betreffende spelers formeel opgezegd. Deze formele opzegging is ingegeven door de wet- en regelgeving, die voorschrijft dat je arbeidsovereenkomsten vóór 1 april formeel moet opzeggen. Dit betekent dus zeker niet dat al deze spelers ook per definitie zullen vertrekken aan het einde van het seizoen.Het gaat om de contracten van Sam Crowther, Andries Noppert, Zakaria Eddahchouri, Frank Ross, Justin Bakker, Boyd Lucassen, Job Schuurman, Nick Hengelman, Jacob Mulenga, Gerrit Nauber en Cuco Martina. Technisch manager Paul Bosvelt legt uit: “De nieuwe trainer en het niveau waarop we volgend seizoen spelen, zijn nog even ongewis. Dat maakt het nu in sommige gevallen lastig een en ander te concretiseren. Met enkele van deze jongens zijn we al in gesprek over een langer verblijf, met anderen kan dat nog volgen. Puur voor de wet- en regelgeving zeg je dan wel het contract op; anders loopt het automatisch nog een jaar door. Nu hebben we de komende periode om verder te praten.” Jacob Mulenga heeft reeds aangegeven dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer.

Ook met de gehuurde spelers Ogechika Heil, Marc Cardona, Joris Kramer, Iñigo Córdoba en Giannis-Foivos Botos is gesproken. Zij zullen in principe na dit seizoen volgens afspraak terugkeren naar de club waar ze van gehuurd worden. “Waarbij ook bij enkele van deze spelers de mogelijkheid bestaat dat we in gesprek gaan over een eventueel vervolg, op welke manier dan ook”, aldus Paul Bosvelt.

Tot slot, geen onbelangrijke vraag: hoe gaat het met de zoektocht naar een nieuwe trainer? Bosvelt: “Goed. We hebben in de oriënterende fase met meerdere trainers gesproken. Naar aanleiding van die gesprekken zijn we met een beperkt aantal trainers verder gegaan. Die vervolggesprekken lopen momenteel.”

Terug naar overzicht