GA Eagles 2 verliest maar toont progressie

Go Ahead Eagles 2 heeft de eerste competitiewedstrijd verloren van NEC 2. Op Sportcomplex Borgele werd het maandagavond 2-1 voor de ploeg uit Nijmegen.

Ondanks de nederlaag hield Go Ahead Eagles-trainer Marco Koorman een positief gevoel over aan de wedstrijd. Hij vond dat zijn zeer jonge elftal in korte tijd vooruitgang heeft geboekt. “Hoewel we achterstonden, raakten we niet gefrustreerd, zoals vorige week in de oefenwedstrijd tegen Cambuur.”

Niettemin was het NEC dat de wedstrijd dicteerde. Een mogelijkheid van linksbuiten Dennis Hettinga daargelaten, creëerde Go Ahead Eagles in de eerste helft geen kansen. Mohamed Rayhi opende namens de gasten de score met een prachtig schot in de lange hoek. De bal was onhoudbaar voor doelman Mark Spenkelink, die zich uitstekend manifesteerde en zijn team meerdere malen in de wedstrijd hield.

Na rust bleef NEC aandringen, maar was het team veel minder vuurgevaarlijk. Met dank aan een tactische omzetting bij de thuisploeg. Koorman: “Voor rust lieten Orhan (Džepar) en Thijs (Dekker) zich weglokken uit de zone, waardoor Sam (Beukema) of Sefa (Yildirim) soms tegen twee man voetbalde.” Dat ging na de pauze beter, Go Ahead Eagles speelde meer vanuit de organisatie waarbij Džepar en Dekker een blok vormden voor de defensie. Zij neutraliseerden NEC’s aanvallen.

Vanuit een strafschop – Hettinga werd gevloerd in het zestienmetergebied – maakte spits Givan Werkhoven de gelijkmaker. Niet veel later was een poeier van Michael James den Heijer Spenkelink te machtig. Koorman: “In de slotminuten hadden wij nog een penalty moeten krijgen, want er werd hands gemaakt. Al met al vind ik dat we goed hebben gevoetbald, als je kijkt naar het grote verschil in leeftijd, kracht en ervaring ten opzichte van NEC. Mijn ploeg heeft ongelooflijk hard gevochten. Wel vind ik dat de meer ervaren jongens in balbezit initiatiefrijker moeten zijn.”

Go Ahead Eagles: Spenkelink; Wolf, Yildirim (46. Bruinink), Beukema, De Groot; Marselia (72. Woodlock), Dekker, Džepar; Maneschijn, Werkhoven, Hettinga.

Karakteristiek:

Go Ahead Eagles 2 – NEC 2 1-2 (0-1). 19. Mohamed Rayhi 0-1, 84. Givan Werkhoven 1-1 (strafschop), 90+2. Michael James den Heijer 1-2.