Eerste Selectie

GA Eagles 2 verliest van Excelsior

Go Ahead Eagles 2 heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op Sportpark Borgele was koploper Excelsior maandagavond met 0-3 te sterk voor de runner-up uit poule B van de reservecompetitie.

De Rotterdammers traden aan met flink wat eredivisie-ervaring. Zo maakten Daan Bovenberg, Luigi Bruins, Henrico Drost, Kevin van Diermen en Yoëll van Nieff hun opwachting. Het snelle combinatievoetbal van de gasten werd voor rust knap door Go Ahead Eagles ontzenuwd. Bovendien legden de Deventenaren zelf verzorgd voetbal op de mat en creëerden zij enkele kansjes. Meest dreigend was een afstandschot van Nick de Bondt. Met hoge snelheid suisde de bal op de linkerkruising af, maar doelman Mike Havekotte zat er knap bij.

Kort voor rust opende Excelsior vrijwel uit het niets de score. Van Nieff stuurde Stanley Elbers diep en deze bleef lang pingelen. De kans leek al verkeken, maar uit de draai joekelde hij de bal vanaf zestien meter tegen de touwen. In de tweede helft, de mist belemmerde het zicht behoorlijk, liepen de gasten uit naar 0-3 door een afstandschot van Nigel Hasselbaink en een treffer van aanvoerder Kevin Vermeulen. Go Ahead Eagles creëerde weinig, ondanks de aanvallende wissels van trainer Scott Calderwood.

Geen ontzag
“Het klinkt misschien gek, maar ik heb mijn ploeg complimenten gemaakt”, zei Calderwood. “Het team waarmee Excelsior speelde had denk ik wel drie- of vierhonderd eredivisiewedstrijden in de benen, maar wij toonden geen ontzag. We lieten Excelsior niet voetballen – Bruins en Van Nieff kwamen amper in het spel voor – en kwamen zelf wél aan voetballen toe. Alleen vergaten we onszelf te belonen. Bovendien viel de tegentreffer op een ongelukkig moment. Ik miste bij ons wel wat agressie. Zo hadden we de laatste twintig minuten meer als team moeten opereren. Het was al met al een leerzame wedstrijd. We zijn niet weggespeeld, het enige waar ik verschrikkelijk van baal is dat we verloren hebben.”

Go Ahead Eagles: Schmitz; Bobson (66. Postma), Groenbast, Nieveld, Van der Meer; Mathieu (80. Hettinga), Vloedgraven, Džepar; Reugebrink, Ten Den, De Bondt (80. Zandvliet).

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles 2 – Excelsior 2 0-3 (0-1). 42. Stanley Elbers 0-1, 54. Nigel Hasselbaink 0-2, 81. Kevin Vermeulen 0-3.

Terug naar overzicht