GA Eagles A1 en B1 sluiten af in stijl

Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben het seizoen afgesloten in stijl. De derde divisiekampioenen wonnen de uitwedstrijden tegen respectievelijk PH (1-8) en HSC ’21 (1-3). De B1 bereikte daarmee zijn doel alle wedstrijden dit seizoen te winnen. Go Ahead Eagles C1 verloor in Wesepe – tegen de verhoudingen in – met 0-1 van De Graafschap.

A1-trainer Harry Decheiver zag zijn elftal in de eerste helft moeite hebben met de warmte. Na rust herpakte het team zich en zette PH eenvoudig aan de kant. Givan Werkhoven scoorde maar liefst vijf keer, de andere doelpunten werden gemaakt door Sam Beukema, Patrick Maneschijn en Desney Bruinink. De A1 eindigt het seizoen met 21 zeges, één gelijkspel, nul nederlagen en een doelsaldo van 127-15.

De cijfers van de B1 zijn nóg imponerender. De ploeg van trainer Kick Maatman verloor geen punt. De doelcijfers liegen er ook niet om: 133-13. In HSC ’21 troffen de B’tjes een taaie tegenstander. De nummer drie uit de derde divisie D verdedigde gegroepeerd, maar Go Ahead Eagles had de overhand. Na rust maakte Faisal Toryalai na knap vrijlopen en twee passeerbewegingen de 0-1. Samuël Wakana en Sjors van den Hoogen tekenden voor de andere treffers. Maatman zag een mooie tweede helft, “waarin we vaker hadden kunnen scoren.”

C1 tegen ouders 7-5-2016 2
De C-junioren speelden na het competitieduel tegen De Graafschap een wedstrijd tegen ouders, broers en zussen (foto’s Erik van Brussel).

De C1 deed zichzelf tekort tegen De Graafschap. “We hadden met 5-0 moeten winnen”, blufte trainer Jochem de Weerdt. Ook de trainer van De Graafschap gaf aan dat de thuisploeg de meeste aanspraak maakte op de overwinning. De Weerdt: “Maar wat koop je ervoor?” Terugblikkend op het seizoen: “Het was mooi geweest als we wat meer punten hadden gehaald, maar ik ben bovenal erg tevreden met de groei die het team na de winterstop heeft doorgemaakt.” De C1, dat met een potje voetbal tegen ouders, broers en zussen en een barbecue het seizoen afsloot, eindigt als achtste in de eerste divisie A. Met zeven overwinningen, één remise en veertien verliespartijen. Het jongste juniorenteam van Go Ahead Eagles scoorde 25 keer en incasseerde 48 treffers.

Karakteristieken:
Derde divisie D: PH A1 – Go Ahead Eagles A1 1-8 (1-3). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (5), Sam Beukema, Patrick Maneschijn, Desney Bruinink.
Derde divisie D: HSC ’21 B1 – Go Ahead Eagles B1 1-3 (0-0). Doelpunten GAE: Faisal Toryalai, Samuël Wakana, Sjors van den Hoogen.
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles C1 – De Graafschap C1 0-1 (0-0).