Go Ahead Eagles A1 heeft de uitwedstrijd tegen TVC ’28 met 4-1 gewonnen. De B-junioren zegevierden met 5-0 bij Tubantia en de C1 ging op eigen veld met 2-0 onderuit tegen Almere City FC.

 

Van een jetlag hadden zijn spelers geen last, maar op en top scherp waren ze in Tubbergen nog niet na het midweekse trainingskamp in Málaga. A1-trainer Harry Decheiver: “De jongens zijn net terug van een reisje. We speelden niet onze beste wedstrijd. In de eindfase van de eerste helft en de beginfase van de tweede helft waren we sterk, in die periode scoorden we dan ook.”

De B1 kende in Hengelo weinig moeite met Tubantia. Trainer Kick Maatman had bij vlagen mooie dingen gezien. “We hebben vijf goede goals gemaakt. Samuel Wakana scoorde vanuit voetbalmomenten, met spelers die er over de zijkanten door kwamen.” De fraaiste treffer was van Alessandro Sotele. Hij bekroonde een gedurfde dribbel vanaf eigen helft.

De C’tjes verloren weliswaar, maar coach Jochem de Weerdt had zijn manschappen goed zien voetballen. Vond ook assistent Jan Kromkamp. “Wat maakt ons team een groei door, geweldig om te zien”, twitterde de voormalig verdediger. De Weerdt: “We hadden veel meer balbezit dan de tegenstander. Onze makke was het creëren van kansen, hoewel we in de laatste fase van de eerste helft een aantal mogelijkheden kregen. Nadat we met 1-0 achter kwamen gingen we alles of niets spelen. Helaas werd het na een counter 2-0. We lieten progressie zien, jammer dat dat geen punten opleverde.”

 

Karakteristieken:

Derde divisie D: TVC ’28 A1 – Go Ahead Eagles A1 1-4 (0-2). Doelpunten GAE: Yannick der Vries (3), Thijs Dekker.

Derde divisie D: Tubantia B1 – Go Ahead Eagles B1 0-5 (0-3). Doelpunten GAE: Samuel Wakana (4), Alessandro Sotele.

Eerste divisie A: Go Ahead Eagles C1 – Almere City FC C1 0-2 (0-0).