gaecquick

De jeugdelftallen van Go Ahead Eagles hebben op de laatste speeldag voor de winterstop wederom negen punten bij elkaar gevoetbald. De A1 was in Twello met 3-0 te sterk voor Alcides, de B1 won met 5-0 van HHC en de C’tjes verlieten Oldenzaal met een 2-1 zege op Quick ’20.

gaecquick
GA Eagles C1 was te sterk voor Quick’20 en liep twee punten in op koploper PEC Zwolle

“De eindstand was al voor de pauze bereikt”, zei A1-trainer Harry Decheiver, die zijn ploeg voor rust ‘heel aardig’ zag spelen tegen de middenmoter uit Meppel. “We creëerden veel. De tweede helft was beduidend minder, wij kwamen er te sporadisch door. Maar al met al ben ik een tevreden trainer, want de eerste helft was prima.” De A-junioren gaan de winterstop in als koploper van de vierde divisie G.

Dat doet ook de B1, dat HHC met ruime cijfers versloeg. Eerder dit seizoen speelden de mannen van trainer Kick Maatman nog 2-2 tegen de Hardenbergers. Ook de B1 blijft hierdoor koploper. Maatman: “Ik vroeg voor de wedstrijd aan de jongens hoe zij vonden dat we er nu voor stonden. Ze waren het erover eens dat we gegroeid zijn. Dat zijn we ook en dat bleek tijdens de wedstrijd. De uitslag was conform de krachtsverhouding, bij rust stond het 3-0 en was het duel beslist. We hebben afgelopen week nadrukkelijk getraind op de bezetting voor de goal. Dat we vandaag twee keer scoren uit zo’n situatie, doet me goed.”

De C1 had geen gemakkelijke middag in Oldenzaal. De tweededivisionist ging met een 1-0 achterstand rusten, maar trok in de tweede helft alsnog de winst naar zich toe. Trainer Jochem de Weerdt had een ‘knokwedstrijd’ gezien. “We kwamen nauwelijks aan goed voetballen toe, daar was het veld debet aan en de fysiek sterke tegenstander.” Zijn team won wél terecht, vond De Weerdt. “Wij kregen de meeste kansen en speelden veelal op de helft van de tegenstander. We hebben als collectief geknokt en karakter getoond. Dat is ook een kwaliteit.” Doordat koploper PEC Zwolle twee punten verloor tegen Schalkhaar (1-1), is de achterstand van runner-up Go Ahead Eagles geslonken tot vijf punten.

Karakteristieken:
Go Ahead Eagles A1 – Alcides A1 3-0 (3-0). Doelpunten GAE: Mitchel Telnekes, Baptista José, Givan Werkhoven.
Go Ahead Eagles B1 – HHC B1 5-0 (3-0). Doelpunten GAE: Ricardo Overman 2, Desney Bruinink, Muhammed Bayrakci, Yannick der Vries.
Quick ’20 C1 – Go Ahead Eagles C1 1-2 (1-0). Doelpunten GAE: Brian Karman 2.