Een keer met de kop schudden en weer doorgaan. Wat zeg je als trainer als je team zojuist met 0-6 klop heeft gekregen? ‘Een keer met de kop schudden en weer doorgaan’ dus, aldus Jochem de Weerdt (foto) na de nederlaag van Go Ahead Eagles C1 tegen de leeftijdgenoten van PEC Zwolle.

Natuurlijk leefde de IJsselderby in het klein bij zijn spelers, natuurlijk waren ze gemotiveerd. Toch kwam de Deventer ploeg er geen moment aan te pas op Sportpark De Zandweerd. Koploper Zwolle was simpelweg een maatje te groot voor de runner-up in de tweede divisie D. Bij rust stond het al 0-4. Kansen creëerde de thuisploeg niet tot nauwelijks.

De verwachtingen waren hooggespannen. Zou Go Ahead Eagles tot een stunt in staat zijn tegen de ongenaakbare koploper? In Zwolle won PEC met 3-1, maar maakten de rood-gelen het de blauw-witten tot het laatste moment lastig. Dat lukte zaterdag geenszins. Het enige schot op doel voor rust werd beantwoord met een succesvolle counter van PEC: 0-3. In de tweede helft brak Brian Karman door op de linkerflank en gaf de bal voor. Door verdedigende Zwolse overmacht kon Sirat Sahebzadah bij de eerste paal niet toeslaan.

“Zij hadden een superdag, bij ons ontbrak de vorm”, zei Jan Kromkamp, assistent van De Weerdt. “Door strijd kun je een boel compenseren, maar ook dat lukte niet.” De Weerdt: “De jongens leken onder de indruk van PEC. Maar ook zulke wedstrijden horen bij het proces dat wij als team doormaken. Ik ben heel benieuwd hoe de spelers zich hiervan herstellen.” Voetballen kan Go Ahead Eagles C1, dat heeft het elftal dit seizoen vaak genoeg laten zien. Dat moet vertrouwen geven voor het slot van de competitie.

Go Ahead Eagles C1: Berenschot; Hoogeslag (48. Muiderman), Ebbers, Schrijver, Groote Schaarsberg; Perrels, Sahebzadah, Knippenberg; Deckers (63. Van Leer), Karman, Steenbergen.

Karakteristiek:

Go Ahead Eagles C1 – PEC Zwolle C1 0-6 (0-4). 2. Lars Miedema 0-1, 16. Che Groenewegen 0-2, 19. Thomas van den Belt 0-3, 30. Marijn Roelofs 0-4, 40. Miedema 0-5, 44. Giorney Rojer 0-6.