Go Ahead Eagles probeert morgenavond tegen Jong Ajax zijn ongeslagen status in thuisduels voort te zetten. De eerste twee thuiswedstrijden, tegen Telstar (5-0) en Achilles’29 (3-2) gingen gewonnen.

Trainer Dennis Demmers kan tegen de Amsterdamse talenten niet beschikken over Orhan Dzepar, Nick de Bondt (beiden enkel), Mohamed Hamdaoui (knie), Sven Nieuwpoort (oorontsteking) en Elvio van Overbeek. Laatstgenoemde raakte dinsdag tijdens de training geblesseerd aan zijn knie. Morgen (vrijdag) wordt van zijn knie een MRI-scan gemaakt.

Deels gedwongen, deels uit eigen keuze maakt Demmers enkele wijzigingen in zijn startelf. Zo maakt Randy Wolters zijn rentree en Justin Mathieu zijn basisdebuut. Van Ewijk verhuist hierdoor naar het middenveld. In het doel kiest de trainer voor Zwarthoed in plaats van Cummins, die de afgelopen weken keepte. “Ik denk dat Theo op dit moment de man is die wij nodig hebben”, aldus Demmers. “Erik heeft die keuze heel goed opgepakt. Natuurlijk baalt hij, maar hij blijft een echte prof, zoals dat hoort.”

Jong Ajax
In Jong Ajax treft Go Ahead Eagles voor de tweede keer dit seizoen een beloftenteam. Het uitduel met Jong PSV ging verloren (1-0). “Natuurlijk wordt er bij beloften vaak gesproken over: wie gaan er spelen?”, vertelt Demmers. “Maar daar zijn wij niet mee bezig. We hebben daar namelijk geen invloed op. Waar we wel invloed op hebben, is onszelf. Wij moeten zorgen dat we ons eigen niveau halen. Wie er ook speelt bij de tegenstander.”

Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Teijsse, Schenk, Vriends, Lambooij; Van Ewijk, David, Duits; Mathieu, De Kogel, Wolters.

Nog geen kaart(en) voor morgen? Geen probleem! Er zijn nog kaarten (à 15 euro) beschikbaar via deze link.