Nieuws Algemeen

GA Eagles sluit oefencampagne af met verlies tegen Sivasspor

nieuwsGo Ahead Eagles leek vrijdag hard op weg om de oefencampagne zonder nederlaag af te sluiten. Na zeven overwinningen op rij leek ook Sivasspor te moeten buigen voor de nieuwe eredivisieclub. De compact spelende Turken bogen echter in het laatste kwartier een achterstand om in een 1-2 zege.

Het was geen nederlaag die zorgen baarde, want Go Ahead Eagles was in Bathmen 70 minuten de bovenliggende partij. Maar waar Foeke Booy bewust zijn basis liet staan, wisselde Sivasspor na rust het vrijwel complete elftal. En dat gaf onder tropische omstandigheden in de slotfase de doorslag.
Een dikke week voor de start van de competitie tegen FC Utrecht staat Go Ahead Eagles er goed op. Dat bleek ook tegen Sivasspor, dat nauwelijks ruimte weggaf. De enige uitgelezen kans voor rust was voor Go Ahead Eagles. Uit een voorzet van Houtkoop kwam Antonia een fractie te laat om af te ronde. Hij schampte wel de bal, die rakelings langs het doel rolde.
Het opwindendste moment veroorzaakte arbiter Van Sichem. In de 19e minuut had hij genoeg van de mekkerende Braziliaanse ex-international Cicinho. Hij gaf de speler geel en gaf aan dat Cicinho verplicht moest worden gewisseld. De Turken weigerden, coach Roberto Carlos antwoordde met ‘fuck you’ richting de leidsman. De wedstrijd lag vervolgens even stil en na overleg mocht Cicinho toch op het veld blijven. Dat zorgde voor hilariteit op de tribune.

Na rust, toen Sivasspor met acht verse krachten begon, daalde het niveau, maar bleef Go Ahead Eagles op zoek naar een treffer. Die kwam er ook. Halverwege de tweede helft kreeg GA Eagles loon naar werken. Uit een mooie aanval bediende Houtkoop invaller Rijsdijk op maat. De enige invaller bij Go Ahead Eagles rondde koelbloedig af. Opmerkelijk: tot dat moment werd Eagles-doelman Cummins niet een keer op de proef gesteld.

Dat veranderde in de laatste 29 minuten. Nadat Burhan Eser in de 71e minuut stuitte op doelman Cummins, sloeg hij dertien minuten voor tijd wel toe. Met een boogbal troefde hij de uit zijn doel gekomen Cummins af. Drie minuten voor tijd ontsnapte de Turk opnieuw aan de aandacht van de Deventer defensie, waarna hij koelbloedig afrondde:1-2.
Go Ahead Eagles-Sivasspor 1-2 (0-0). 67. Rijsdijk 1-0, 77. Eser 1-1, 87. Eser 1-2. Scheidsrechter: Van Sichem. Gele kaart: Cicinho (Sivasspor).
Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Schmidt, Amevor, Van der Linden, Schenk; Lambooij, Overgoor (63. Rijsdijk), Türüç; Antonia, Kolder, Houtkoop.