Jong Go Ahead Eagles heeft de reeks ongeslagen wedstrijden vanavond op vijf competitieduels gezet. In Zelhem werd door het team van trainer Kick Maatman met 2-4 gewonnen van Jong De Graafschap in poule A van de Reservecompetitie.

“We wisten van tevoren dat we moesten winnen om nog bij de eerste vijf te kunnen eindigen en na de winterstop in de promotiepoule voor beloftenteams uit te komen”, duidde Maatman de intenties van zijn ploeg. “Dat hebben we vooraf ook uitvoerig besproken met de jongens. Natuurlijk is Jong Go Ahead Eagles in eerste instantie een team om spelers klaar te stomen voor het eerste elftal. Maar als je drie wedstrijden voor het einde nog kans maakt om bij de eerste vijf te eindigen, dan moet je daar vol voor gaan.”

Dat deed het beloftenteam van Go Ahead Eagles dan ook op sportpark De Pol in Zelhem, waar de omstandigheden echter niet ideaal waren. “Het veld was hobbelig en klein”, vond Maatman. “Dat was moeizaam voetballen. Bovendien hield Jong De Graafschap de ruimtes klein.” Beide ploegen kregen in de eerste helft één kans, die door beide teams verzilverd werd. Reyer van Doorn zette de Doetinchemmers in de 34e minuut op voorsprong; Givan Werkhoven tekende twee minuten later voor de Deventer gelijkmaker: 1-1.


 
“De tweede helft kregen we meer grip op het duel en waren we de bovenliggende partij”, constateerde Maatman. “We kwamen dan ook verdiend op een 1-2 voorsprong via Pieter Langedijk. Uit de manier waarop dat doelpunt werd gevierd, kon je de beleving van de jongens zien om deze wedstrijd in een zege om te zetten.” Nadat de Doetinchemmers vanaf de 69e minuut met tien man verder moesten na een rode kaart voor Aron Hebbink, leek de 1-3 meer in de lucht te hangen dan de 2-2. “We kregen twee behoorlijke kansen op een derde treffer, maar die viel niet”, zag Maatman. “Daarna werd het door een onachtzaamheid in de verdediging toch nog 2-2. Vervolgens zijn we in de slotfase vol op de aanval gaan spelen en werd het via Julius Bliek gelukkig al snel 2-3.” In de laatste minuut gooide een treffer van Maarten Pouwels het duel definitief in het slot: 2-4.

Jong De Graafschap – Jong Go Ahead Eagles 2-4 (1-1)
34. Reyer van Doorn 1-0
36. Givan Werkhoven 1-1
65. Pieter Langedijk 1-2
82. Jonathan Vergara Berrio 2-2
85. Julius Bliek 2-3
90. Maarten Pouwels 2-4

Scheidsrechter: De heer Dieperink
Rode kaart: 69. Aron Hebbink (Jong De Graafschap)

Jong De Graafschap: Jordy Rondeel; Liban Abdulahi, Kyvon Leidsman, Delano Burgzorg, Hamza Abkadri, Aron Hebbink, Mart Janssen, Lars Hekkers, Thijs van Amerongen, Reyer van Doorn, Jonathan Vergara Berrio.

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Jarno van den Bos, Sam Beukema, Julius Bliek, Dennis Hettinga; Giovanni Büttner, Desney Bruinink, Jairzinho Slijngard; Pieter Langedijk, Givan Werkhoven, Maarten Pouwels.