Nieuwe spelers en nieuwe omstandigheden in het stadion. Het was allemaal even wennen vandaag in De Adelaarshorst. Maar het belangrijkste van alles: voor het eerst in bijna vijf maanden werd er weer een wedstrijd gespeeld in het stadion. Go Ahead Eagles en Telstar hielden elkaar tijdens hun onderlinge oefenduel in evenwicht: 0-0.

Wie is precies wie? Het is een jaarlijks terugkerend ritueel aan het begin van een nieuw voetbalseizoen. Normaal gesproken hebben de supporters van Go Ahead Eagles tijdens de oefenwedstrijden in Terwolde alle gelegenheid om de juiste namen aan de nieuwe gezichten te koppelen. Gezien de huidige omstandigheden was vandaag De Adelaarshorst echter het podium waar de aanwezige supporters voor het eerst de nodige nieuwelingen in wedstrijdverband aan het werk konden zien tijdens het eerste oefenduel van de voorbereiding.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Zij zagen alle zes nieuwe aanwinsten van Go Ahead Eagles vandaag in actie komen tijdens de wedstrijd tegen Telstar. Voor rust maakten Mitchel Michaelis, Bas Kuipers, Jay Idzes en Kevin van Kippersluis voor het eerst in wedstrijdverband hun opwachting voor het team van Kees van Wonderen, die in de tweede helft een volledig nieuw elftal binnen de lijnen stuurde. Na rust maakten ook Luuk Brouwers en Bradly van Hoeven hun eerste wedstrijdminuten in het rood-geel.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Naast dit zestal konden de toeschouwers ook de proefspelers Jarni Koorman, Frank Ross en Douglas Teixeira op het veld aanschouwen, evenals de O21-spelers Sam Crowther, Julliani Eersteling en Quiermo Dumay. De wedstrijd zelf was er vooral een van anderhalf uur aftasten en wedstrijdminuten in de benen krijgen. De Eagles-keepers Mitchel Michaelis en Jay Gorter hoefden net als hun Telstar-collega’s Jasper Schendelaar en Trevor Doornbusch alleen handelend op te treden bij voorzetten en diepteballen.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De mogelijkheden die er vielen te noteren, kwamen op naam van Martijn Berden (geschampt schot naast), Telstar-speler Richelor Sprangers (schot over), Antoine Rabillard (teenlengte te kort na lage voorzet van Maarten Pouwels) en Douglas (kopbal over). Bovenal was het feit dat er eindelijk weer werd gevoetbald in De Adelaarshorst echter de belangrijkste winst van de dag.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles – Telstar 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: De heer Nagtegaal
Gele kaart: Jay Gorter (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles (eerste helft): Mitchel Michaelis; Julliani Eersteling, Sam Beukema, Jay Idzes, Bas Kuipers; Quiermo Dumay, Jarni Koorman, Frank Ross, Kevin van Kippersluis; Sam Crowther, Martijn Berden.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Jay Gorter; Boyd Lucassen, Jeroen Veldmate, Douglas Teixeira, Nicolas Abdat; Bradly van Hoeven, Maël Corboz, Zakaria Eddahchouri, Luuk Brouwers; Antoine Rabillard, Maarten Pouwels.

Telstar: Jasper Schendelaar (46. Trevor Doornbusch), Frank Korpershoek (74. Redouan El Yaakoubi), Quincy Nkansah (46. Welat Cagro), Rashaan Fernandes (46. Lesly de Sa), Sven van Doorm (60. Niels van Wetten), Benaissa Benamar (74. Joël van Blerck), Richelor Sprangers (46. Glynor Plet), Anass Najah (60. Cas Dijkstra), Siebe Vandermeulen (46. Ilias Bronkhorst), Shayne Pattynama (46. Vincent Regeling), Roscello Vlijter (46. Redouan Taha).