Gelijkspel in oefenduel met FC Utrecht: 1-1

In de ‘Eredivisie-loze week’ trad Go Ahead Eagles donderdagmiddag aan tegen FC Utrecht in een besloten oefenwedstrijd. De Deventenaren gingen met een 1-0 voorsprong de rust in door een doelpunt van Isac Lidberg, maar vlak na rust bepaalde Tasos Douvikas de eindstand op 1-1.

Het oefenduel was op voorhand al een bijzonder affiche, en dan vooral voor Sam Crowther. De aanvaller zat voor het eerst sinds 20 december 2020 weer bij de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles. De beginfase van de wedstrijd was meteen zinderend. Aan beide kanten waren er kansen te noteren; aan Utrecht-zijde waren Mimoun Mahi en Adam Maher gevaarlijk, terwijl Ogechika Heil aan de andere kant voor het eerste doelgevaar zorgde. De Duitser schoot nét over, waarna hij een aantal minuten later de wedstrijd moest staken vanwege een blessure.

Net na het half uur besloot Isac Lidberg het eens van afstand te proberen; dat bleek een uitstekende keuze. Zijn snoeiharde inzet ging via de lat én de rug van Utrecht-doelman Fabian de Keijzer het doel in: 1-0. Mede dankzij een goede redding van Job Schuurman, op een schot van Mimoun Mahi, ging Go Ahead Eagles rusten met een 1-0 voorsprong.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Utrecht

In de tweede helft wilde Kees van Wonderen een aantal andere spelers aan het werk zien. Jay Idzes, Mats Deijl, Turan Tuzlacik, Jacob Mulenga en Boyd Lucassen betraden het veld. Ze beleefden een valse start, want Tasos Douvikas zorgde in de 47e minuut al voor de 1-1, nadat hij knap wist weg te draaien van zijn directe tegenstander en de bal achter Job Schuurman schoot.

FC Utrecht ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar invallers Henk Veerman en Mees Rijks konden het net niet doen bollen. Laatstgenoemde dacht de 1-2 binnen te schieten, ware het niet dat Jay Idzes zich als een krijger voor de bal wierp. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft, maar desondanks zal Sam Crowther met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Hij maakte in de 58e minuut zijn officieuze rentree in het rood-geel.

Fotografie: Erik Pasman