edwinlugt
edwinlugt

Ter vervanging van de wekelijkse Nieuwsbrieven verzorgen we vanaf deze week iedere maandag een kort gesprek met voorzitter Edwin Lugt.

 

 Edwin, klopt het hart inmiddels weer op de normale snelheid?
“Ja, dat was natuurlijk een geweldige ontlading zaterdag. Toch nog de drie punten. Dat was een zeer welkom geschenk, dolblij mee. Na een wel heel bijzondere week, waarin op dinsdag en woensdag alle drie trainers afwezig waren. Foeke Booy die door zijn rug ging, Dennis Demmers die -ondanks ons verzoek aan de KNVB-geen verstek mocht laten gaan bij een tweedaagse bijeenkomst van zijn cursus Coach Betaald Voetbal. En Michel Boerebach, die we alle steun en sterkte wensen, viel ook weg. Harmen Kuperus, de keeperstrainer, en Coen Geers, onze fysiotherapeut, hebben dat geweldig opgepakt, waarbij Foeke gelukkig wel de voorbereiding van de trainingen tot in detail had verzorgd. De spelersgroep verdient een groot compliment voor de manier waarop zij ermee om zijn gegaan. Zeer professioneel. Waarbij Marnix Kolder zijn aanvoerdersband nog eens van heel veel extra glans heeft voorzien. Ja, en als je dan af kunt sluiten met een 4-3 winst op NEC, laat dat alleen maar zien wat voor een kracht er in die groep zit.”

Rond de wedstrijd was het buiten het uitvak onrustig…Hoe gaat dat over twee weken tegen Feyenoord, vroegen mensen zich af…
“Nou, juist Feyenoord heeft een geweldig systeem als het om uitreizen gaat, met een strenge selectie. Helaas moeten we na ‘NEC’ echter wel de veiligheidssituatie verder evalueren en zijn we ook gedwongen nadere maatregelen te treffen. Dit betreuren wij, maar we willen hoe dan ook de veiligheid van ons publiek kunnen garanderen. Die maatregelen, die in goed overleg met de Deventer politie genomen zullen worden, worden meteen al voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord geïmplementeerd. Waarbij we gasten gewoon heel gastvrij zullen blijven ontvangen, met koffie en koek. Normalisatie blijft voor ons op één staan. Supporters van tegenstanders horen het welkom te krijgen zoals dat hoort.”
Feyenoord-thuis was ongelooflijk snel uitverkocht. Kun je nog één keer uitleggen hoe dat komt?
“Ten eerste is het natuurlijk geweldig dat het zo leeft en die wedstrijd nog eens extra. Maar omdat de wachtlijsten voor de seizoenkaarten zo lang bleken te zijn, hebben we het oorspronkelijke plan – duizend kaarten per wedstrijd in de losse verkoop- laten varen en met een paar honderd naar beneden geschroefd. Anders hadden we zoveel mensen die zo graag allemaal een seizoenkaart wilden moeten teleurstellen. We hebben gezegd: dat gaan we niet doen. Dus ja, het was te verwachten dat Feyenoord-thuis heel snel zou zijn uitverkocht.”

Snel uitbreiden is het motto?
“Is zeker onze wens. De KNVB heeft toegezegd deze week met een reactie te komen op onze plannen wat betreft de uitbreiding van het stadion aan de Brinkgreverweg. Dat betekent nog niet dat er een uitspraak komt, maar wij hopen natuurlijk dat het snel gebeurt.”

Er komen twee prachtige evenementen aan: het Eagles Gala en eerst, maandag al, Jong Oranje-Jong Oostenrijk.
“Ja, erg leuk dat we daarvoor uitgekozen zijn en ik hoop echt dat Jong Oranje bij ons voor volle tribunes kan spelen. Het is een heel leuke ploeg met onder meer oud Eagles als Nick Marsman en Quincy Promes, maar ook vele jongens die al in het grote Oranje hebben gespeeld en wellicht naar Brazilië voor het WK gaan. En ik hoorde van de organisatoren dat de kaartverkoop voor het Eagles Gala zo goed gaat, dat ze verwachten de beoogde 600 a 700 bezoekers te gaan halen. Er zijn nog steeds kaarten te koop, zie ook www.eaglesgala.nl, dat wordt een unieke avond. Hartstikke goed voor de club.”

Tot volgende week, Edwin!
“Dat zeker, maar in de tussentijd zal de club via onze site, facebook, twitter en ook zeker Eagles TV onze supporters intensief op de hoogte blijven houden. Die service willen we dolgraag bieden, zodat iedereen dagelijks de betrokkenheid voelt en de club echt kan beleven.”