edwinlugt
edwinlugt

Edwin, zullen we maar meteen beginnen met het nieuws van de dag? De B-Side breidt uit!
“Ja, we hebben formele toestemming gekregen van de KNVB om uit te breiden naar 2652 plaatsen op de Brinkgreverweg-tribune. Dan hebben we het over drie staanvakken met ieder een capaciteit van 700 en twee zitvakken met ieder een capaciteit van 276.”

 

 

Mooi nieuws, wat is precies de groei-ontwikkeling?

“Vorig seizoen hadden we 1700 plekken op de Brinkgreverweg-tribune, dat is dit seizoen al naar 2150 gegaan en nu dus weer ruim 500 plekken erbij. Er is overigens wel nog een voorbehoud dat wij met alle betrokkenen, dus inclusief onze supporters, moeten kijken wanneer en op welke wijze we dit gaan implementeren. Cruciaal daarin de vraag: doen we dit in één keer of gefaseerd? Dat laatste heeft onder meer te maken met de verkeersstromen: hoe gaat dat verlopen? Proefsgewijs moeten we dat ondervinden. De veiligheid van de supporters staat te allen tijden centraal en is derhalve van cruciaal belang. Eén van de vragen is: hoe gaan de mensen zich verspreiden. Nu zie je vaak dat het op de B-Side heel druk is in het midden en aan de zijkanten vrije plekken zijn. Wat dat betreft hebben de supporters zelf ook een heel belangrijke rol hierin: het moet veilig zijn en blijven en dat moeten we met zijn allen zien te realiseren. Dat is de enige optie om de uitbreiding een succes te laten worden. En daarover gaan we dus onder meer met de supporters in gesprek.”

Wanneer willen jullie één en ander gerealiseerd hebben?
“We denken aan: na de winterstop. Eerst zullen er aanpassingen in het stadion moeten worden doorgevoerd. En we willen de extra seizoenkaarten die ter beschikking komen in de vrije verkoop gooien. Er is op dit moment namelijk nog wel een wachtlijst, maar niet voor de B-side. We moeten daarbij verscheidene opties bekijken: worden dat seizoenkaarten voor een half jaar of voor misschien wel anderhalf jaar?”

Minder goed nieuws was dat tientallen supporters de wedstrijd tegen Roda JC hebben gemist. Wat is er fout gegaan?
“Ten eerste: wij als club vinden het buitengewoon vervelend dat dit is gebeurd en zijn ook direct met de betrokken supporters in gesprek gegaan om te evalueren en een oplossing te zoeken. Het gaat om 32 mensen, supporters die niet in de gelegenheid zijn geweest bij deze wedstrijd te zijn. Hoe dit kon gebeuren: enerzijds doordat ze te laat op het omwisselpunt arriveerden, anderzijds omdat door een gebrekkige communicatie de stewards ter plaatse toen zijn vertrokken. Dat laatste had nooit mogen gebeuren. Daarna kregen de supporters van de politie in Kerkrade geen toestemming om alsnog het stadion in te gaan, waarna onze veiligheidscoördinator – die zelf overigens ook totaal verrast werd door de gebeurtenissen –nog van alles heeft geprobeerd om die mensen wél in het stadion te krijgen. De club is vandaag meteen in overleg gegaan met vertegenwoordigers van deze groep supporters en met een vertegenwoordiging van de Supportersvereniging om tot een passende compensatie te komen. Dat laatste is inmiddels gebeurd.”

Een smet op een zo feestelijke week, want buiten de eclatante 4-1 zege op Roda was er ook nog het Gala… Groot succes?
“Ja, geweldige sfeer, ruim 600 man, iedereen heeft zich vermaakt. De tussenstand van de opbrengst van deze avond is ruim 40.000 euro, waarbij een gedeelte naar het goede doel Eagles4Deventer gaat. Wat deze avond weer eens aantoonde was hoe Go Ahead Eagles leeft in stad en streek. Hopelijk volgend jaar weer zo’n groot feest.”

En zeker weer na zo’n schitterend optreden in Limburg…
“Een fantastische wedstrijd, met briljante aanvallen. De tactiek was perfect, het hele team verdiende het met z’n allen. Er werd gestreden voor elke meter, helemaal top. En elk affiche is dit seizoen mooi, maar geweldig natuurlijk dat de eerstkomende thuiswedstrijd tegen de koploper is. Weer een prachtige uitdaging, want iets is inmiddels wel duidelijk: wij zijn zeker niet het lachertje van de eredivisie.”