Op de vroege maandagavond won Go Ahead Eagles gisteren met 0-3 van Jong AZ. Het was de eerste keer ooit dat er een uitwedstrijd tegen het Alkmaarse beloftenteam in een zege werd omgezet door Go Ahead Eagles. Door de achtste winstpartij in negen competitieduels doet het team van Kees van Wonderen nog volop mee in de strijd om de derde periodetitel.

Ondanks dat in Wijdewormer uiteindelijk een ruime zege werd geboekt, begon Go Ahead Eagles de eerste twintig minuten moeizaam, zag ook Giannis Botos. “We hadden het erg moeilijk in de beginfase”, aldus de Griek. “Jong AZ begon sterk en wist hoe het ons moesten bespelen. Ze waren erg comfortable aan de bal, daar hadden we wat moeite mee. Als team moet je dan gefocust blijven en dat hebben we goed gedaan. De drie punten zijn binnen en die zijn erg belangrijk.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Botos had zelf een groot aandeel in de overwinning. Hij scoorde de belangrijke 0-2 op aangeven van Erkan Eyibil. Toch vindt de middenvelder dat hij meer kansen had moeten benutten. “Ik ben blij met mijn doelpunt, maar ik heb ook wat kansen gemist deze wedstrijd”, aldus Botos, die onder meer doelt op het moment dat hij met een sleepbeweging doelman Beau Reus tevergeefs wilde passeren. “Maar ik bleef ervoor strijden, net als de rest van het team. We gaven niet op en dat werd uiteindelijk beloond.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Na het doelpunt van Botos zorgde Sam Beukema voor de allesbeslissende 0-3. “Na die goal was de overwinning wel binnen”, voelde Botos in het veld. De centrale verdediger scoorde zijn zesde doelpunt van de competitie en is daarmee topscorer van Go Ahead Eagles. Nog even was de vraag of hij, Jeroen Veldmate of toch misschien Jacob Mulenga de goal op zijn naam kreeg, maar slow motion beelden gaven uitsluitsel en wezen uit dat Beukema de doelpuntenmaker was.

(Foto: Erik Pasman)