Met Givan Werkhoven als basisspeler won Go Ahead Eagles de afgelopen twee competitiewedstrijden tegen Almere City FC (2-1) en FC Oss (1-6). Tegen de Brabanders maakte de 20-jarige spits zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.

Zijn officiële debuut in het profmetier maakte Givan Werkhoven vorig seizoen al in de Eredivisie tijdens het laatste competitieduel van Go Ahead Eagles tegen Sparta Rotterdam. Op 14 mei 2017 viel hij in de 66ste minuut in voor Sander Duits. “Ik speel al vanaf de D’tjes voor Go Ahead Eagles”, zegt Werkhoven. “Daarnaast bezocht ik regelmatig wedstrijden van het eerste elftal in De Adelaarshorst. Aangezien ik uit Deventer kom, is het een speciaal gevoel om te spelen voor de club waar ik al van jongs af aan kom.”

(Foto: Erik Pasman)

Vijf maanden na zijn officiële profdebuut scoorde Werkhoven tegen FC Oss zijn eerste treffer als profvoetballer. “Misschien hecht ik wel meer waarde aan mijn eerste profdoelpunt dan aan mijn officiële profdebuut tegen Sparta Rotterdam”, vervolgt de spits. “Het was natuurlijk leuk dat ik tegen Sparta debuteerde, maar we verloren wel met 1-3. Met mijn doelpunt tegen FC Oss heb ik daadwerkelijk een bijdrage geleverd aan de zege van Go Ahead Eagles.” Door de ruime 1-6 overwinning in Noord-Brabant klom Go Ahead Eagles in de Jupiler League naar de twaalfde plaats. “We hebben een prettig gevoel overgehouden aan de wedstrijd van afgelopen vrijdag”, geeft Werkhoven aan. “De eerste dertig minuten waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig. Maar nadat wij kort voor rust op een 0-2 voorsprong kwamen, was het in de tweede helft eenrichtingsverkeer.”

(Foto: Henny Meyerink)

In de 51ste minuut zette Givan Werkhoven de 0-4 op het scorebord. “Ik voelde tijdens de wedstrijd al dat ik er eentje zou maken. Toen Sam Hendriks vanaf rechts een lage voorzet gaf, kon ik hem mooi bij de eerste paal binnen glijden. Dat doelpunt móést ik gewoon een keer scoren. Als spits sta je er om goals te maken en daarom is het fijn dat dit nu gebeurd is.” Met vier invalbeurten en twee basisplaatsen kijkt Werkhoven persoonlijk met een goed gevoel terug op de eerste twee maanden van de competitie. “Voor aanvang van het seizoen had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat ik deze cijfers zou kunnen overleggen. Met zoveel speelminuten had ik geen rekening gehouden. Het blijft mijn persoonlijke doelstelling om dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste elftal.”

(Foto: Henny Meyerink)

Aanstaande zondag gaat de jonge spits met Go Ahead Eagles op bezoek bij De Graafschap. “Ik verwacht dat De Graafschap alles gaat geven. Het wordt een pittig potje voor ons, maar ik hoop dat we uit Doetinchem kunnen vertrekken met drie punten.”