Geen categorie

Go Ahead Eagles bijt zich stuk op defensie Jong Utrecht en gaat onderuit

Go Ahead Eagles heeft verloren bij Jong FC Utrecht. Tegen een zeer defensieve thuisploeg kreeg Go Ahead Eagles wel kansen maar ontbrak ook regelmatig de creativiteit en eindpass om een gat in de muur te slechten. In blessuretijd schoot Özbozkurt raak uit een vrije trap.

Go Ahead Eagles begon met dezelfde elf als afgelopen vrijdag, toen Helmond Sport in eigen huis met 3-1 werd verslagen. De bezoekers uit Deventer lieten in de openingsfase zien in goede doen te zijn. Suk (kopkans) en Schenk (bal van de lijn) waren dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant redde Stevens bekwaam op een geplaatste bal van Sow.

Nadat Andrade na ruim 20 minuten een vrije trap net over schoot, was het voor de eerste helft gedaan met de Deventer dadendrang. Jong FC Utrecht groef zich verder in en Go Ahead Eagles had veel moeite een gaatje te vinden in de defensie van de Domstedelingen.

Aaron Nemane begon net als vrijdag in de basis bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Go Ahead Eagles drong aan, en Jong FC Utrechts verdedigde. Maar de thuisploeg deed dat wel met man en macht en dus was het moeilijk kansen te creëren. Zeker omdat de creativiteit en juiste eindpass veelal ontbrak.

Bovendien probeerde Jong FC Utrecht in de omschakeling gevaarlijk te worden. Zeker na de aanvallende wissel een twintig minuten voor tijd: aanvaller Werkhoven voor middenvelder Overgoor. Patrick Joosten profiteerde bijna binnen een minuut van de ruimte, maar hij schoot rakelings naast.

Go Ahead Eagles probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar verder dan inzetten van Werkhoven en Ketting die uit de doelmond konden worden verwijderd kwam Go Ahead Eagles niet. Tijdens een spaarzame uitval trok Schenk Loukili neer, waarna Özbozkut de vrije trap in de 91e minuut raak schoot: 1-0.