Go Ahead Eagles boekt zwaarbevochten zege op FC Oss

Go Ahead Eagles heeft vanavond in een ijskoude Adelaarshorst met 2-1 van FC Oss gewonnen. Na een 0-1 ruststand scoorde Go Ahead Eagles in de laatste twintig minuten twee keer via Thijs Dekker en Rick Ketting, waardoor FC Oss alsnog werd verslagen.

De eerste doelpogingen van het duel kwamen in de beginfase op naam van Go Ahead Eagles. Een afstandsschot van Bruno Andrade werd gepakt door Oss-doelman Xavier Mous, terwijl Joey Suk zijn schot via het been van een Brabantse verdediger naast zag gaan. Toch was het FC Oss dat binnen een half uur op voorsprong kwam. Nadat eerst Sonny Stevens zich voor de voeten van Ragnar Oratmangoen had geworpen om een achterstand te voorkomen, kopte diezelfde Oratmangoen een halve minuut later een voorzet vanaf de linkerkant bij de tweede paal binnen: 0-1 in de 26ste minuut.

Kort daarop had FC Oss zomaar een tweede treffer kunnen scoren. Voormalig Eagles-speler Koen van der Biezen legde de bal panklaar voor Fatih Kamaçi, die vanuit kansrijke positie over schoot. Go Ahead Eagles slaagde er in de ijskoude Adelaarshorst maar moeizaam in om in de buurt van het Brabantse doel te komen. Een afstandsschot van Stefano Beltrame en een schot uit de draai van Bruno Andrade waren in het restant van de eerste helft de enige wapenfeiten die er aan Deventer zijde vielen te noteren.

Dat spelbeeld veranderde na de theepauze. Naarmate de tweede helft vorderde, werd FC Oss steeds meer op de eigen helft teruggedrongen door het team van Jan van Staa. Het leidde tot een kopbal van Xandro Schenk (over), een schot van Sam Hendriks (gepakt door Oss-doelman Xavier Mous), een kopbal van Rick Ketting (naast) en een geplaatst schot van diezelfde Ketting (gepakt door Mous). Ook Hendriks had nog een schotpoging in huis (over), terwijl Mous maar ternauwernood redding kon brengen op een kopbal van zijn eigen ploeggenoot Dean van der Sluys.

Uiteindelijk moesten de toeschouwers in De Adelaarshorst tot de 71ste minuut wachten op de gelijkmaker van Go Ahead Eagles. Invaller Givan Werkhoven gaf een goede voorzet vanaf de rechterkant, waarna de bal via Sam Hendriks bij Thijs Dekker kwam, die bij de tweede paal binnenschoot: 1-1. De tweede Deventer treffer viel negen minuten voor tijd. Nadat Rick Stuy van den Herik in de 80ste minuut met zijn tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamer mocht opzoeken, was het Rick Ketting die uit de daaropvolgende vrije trap het eindstation was en de 2-1 binnen schoot. Doordat doelpogingen van Joey Suk (redding keeper) en Richard van der Venne (ruim over) in de slotfase geen doel meer troffen, bleef het 2-1 in De Adelaarshorst en hield Go Ahead Eagles de drie punten in eigen huis.

Go Ahead Eagles – FC Oss 2-1 (0-1)
26. Ragnar Oratmangoen 0-1
71. Thijs Dekker 1-1
81. Rick Ketting 2-1

Scheidsrechter: De heer Van der Eijk
Aantal toeschouwers: 4.868
Rode kaart: 80. Rick Stuy van den Herik (FC Oss, 2x geel)
Gele kaart: Dennis Hettinga (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Robin Buwalda, Rick Ketting, Xandro Schenk; Joey Suk, Thijs Dekker, Stefano Beltrame, Sjoerd Overgoor (58. Givan Werkhoven), Dennis Hettinga; Bruno Andrade (72. Pieter Langedijk), Sam Hendriks.

FC Oss: Xavier Mous; Niels Fleuren (90. Guyon Philips), Lorenzo Pique, Norichio Nieveld, Rick Stuy van den Herik, Dean van der Sluys; Lion Kaak (83. Mats Grotenbreg), Fatih Kamaçi, Richard van der Venne; Koen van der Biezen, Ragnar Oratmangoen.