Go Ahead Eagles kan met een uitstekend gevoel aanschuiven aan het kerstdiner. De rood-gele brigade boekte vrijdagavond in Utrecht de derde uitoverwinning in één week. Het resultaat van die ‘winsthattrick’: overwintering in de KNVB Beker (voor het eerst in tien jaar) en een stevige plek in de subtop van de winterranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Met Hobie Verhulst terug onder de lat en Martijn Berden zijn basisrentree op linksbuiten begon Go Ahead Eagles aan de derde uitwedstrijd in één week. Van vermoeidheid was in de eerste helft niets te zien: de ploeg van trainer Jack de Gier speelde zich soeverein naar een 0-2 voorsprong.

Na ruim een kwartier spelen zette Berden goed door in het strafschopgebied, waarna diens voorzet via een Utrechts been voor de voeten van Maël Corboz belandde. De Amerikaan twijfelde niet – daar had hij ook geen tijd voor overigens – en schoot hard en zuiver via de vuisten van doelman Fabian de Keijzer raak: 0-1.

Hierna kregen beide ploegen schotkansjes, maar niet meer dan dat. Justin Lonwijk schoot nét over namens Jong FC Utrecht; Elmo Lieftink volgde zijn voorbeeld aan de andere kant. Vijf minuten voor rust kwam de tweede goal van de eerste helft er toch: Corboz ontving de bal van Richard van der Venne en schoot kiezelhard binnen vanaf de rand van de zestien.

Tekst gaat verder onder foto.

Jong FC Utrecht-speler Gabriël Culhaci kan niets anders doen dan toekijken hoe Corboz zijn tweede van de avond maakt. (Foto: Erik Pasman)

Met een comfortabele 0-2 voorsprong in de knip bleef Go Ahead Eagles in de tweede helft vooral vanuit de organisatie spelen. Jong FC Utrecht probeerde wel de druk op het doel van Verhulst op te voeren, maar kwam daarbij net als in de eerste helft niet verder dan wat niet al te gevaarlijke schoten van afstand.

Wat stelde Go Ahead Eagles daar aanvallend tegenover? Niet zo heel veel. In een wedstrijd als deze na een sportief succesvolle maar ook extra vermoeiende week zijn de punten heilig. Die lieten de bezoekers uit Deventer dan ook niet meer in gevaar komen. Sterker nog: in de absolute slotfase werd de score nog uitgebreid, toen Jenthe Mertens een prima solo afrondde met een dito schot met links.

Mede dankzij dit slotakkoord werd na september, oktober en november ook december ongeslagen afgesloten. Een pluim en een hartelijk applaus van de 57 meegereisde fans waard.

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles 0-3 (0-2)

17. 0-1 Maël Corboz
40. 0-2 Maël Corboz
85. 0-3 Jenthe Mertens

Scheidsrechter: de heer Teuben
Toeschouwers: 314
Gele kaart: Justin Lonwijk, Mohamed Mallahi (beiden Jong FC Utrecht), Antoine Rabillard (Go Ahead Eagles)

Jong FC Utrecht: Fabian de Keijzer;  Sylian Mokono, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (33. Junior Van der Velden), Gabriel Culhaci; Mitchell Van Rooijen; Odysseus Velanas, Justin Lonwijk; Mohamed Mallahi (79. Jeredy Hilterman), Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (63. Eros Maddy).

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (90. Zakaria Eddahchouri), Elso Brito; Maël Corboz (90. Joran Swart), Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard, Martijn Berden (67. Adrian Edqvist).


Een motor op het middenveld, ook op Sportpark Zoudenbalch: Elmo Lieftink. (Foto: Erik Pasman)