Go Ahead Eagles met dubbele cijfers voorbij SV Terwolde

Go Ahead Eagles heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op seizoen 2018/19 met dubbele cijfers gewonnen. Op sportpark ‘De Woldermarck’ werd gastheer SV Terwolde met 0-10 verslagen.

Go Ahead Eagles had ruim een kwartier nodig om de eerste treffer op het scorebord te zetten. Een vrije trap van Istvan Bakx verdween in de 16e minuut achter de doelman van SV Terwolde. Het was een andere nieuweling die de voorsprong van Go Ahead Eagles in de 32e minuut verdubbelde. Op aangeven van Julian Lelieveld scoorde Richard van der Venne 0-2. Vervolgens zagen de 800 toeschouwers die op het duel waren afgekomen hoe Bruno Andrade en proefspeler Mario Stefel de tussenstand nog voor rust op 0-4 brachten.

Gino Bosz gaat tegen SV Terwolde een kopduel aan. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft stuurde John Stegeman elf nieuwe spelers het veld in, terwijl ook SV Terwolde met elf nieuwe gezichten binnen de lijnen verscheen voor het tweede bedrijf. Nadat Pieter Langedijk in de 56e minuut voor de 0-5 had getekend, scoorden Sjoerd Overgoor (63e minuut), Maarten Pouwels (64e minuut) en opnieuw Langedijk (65e minuut) drie keer binnen een tijdsbestek van twee minuten: 0-8. Uiteindelijk maakten Pouwels en Jairzinho Slijngard het tiental treffers compleet.

Maarten Pouwels was tegen SV Terwolde goed voor twee doelpunten. (Foto: Erik Pasman)

SV Terwolde – Go Ahead Eagles 0-10 (0-4)

Aantal toeschouwers: 800

Go Ahead Eagles (eerste helft): Mark Spenkelink, Roland Baas, Gino Bosz, Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate, Istvan Bakx, Jeff Stans, Bruno Andrade, Richard van der Venne, Robert Kristo, Mario Stefel.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Jay Gorter, Sam Beukema, Julius Bliek, Desney Bruinink, Orhan Džepar, Dennis Hettinga, Rick Ketting, Pieter Langedijk, Sjoerd Overgoor, Maarten Pouwels, Jairzinho Slijngard.

Aanstaande dinsdag (10 juli) staat voor Go Ahead Eagles de volgende oefenwedstrijd tegen Voorwaarts Twello op het programma. Op sportpark ‘De Laene’ in Twello wordt om 19:00 uur afgetrapt. Het volledige oefenprogramma van Go Ahead Eagles is hier te vinden.