Go Ahead Eagles en Alex Schalk (23) nemen afscheid van elkaar. In goed overleg hebben club en speler besloten de verbintenis voor twee jaar te ontbinden.

Het initiatief hiertoe ligt bij Alex Schalk. Schalk: “Dit is een keuze op gevoel. Ik ben van mening dat ik ergens anders meer in mijn kracht kan spelen. Oftewel: in de spitspositie. Bij Go Ahead Eagles werd ik vorig seizoen veelal als linksbuiten gebruikt. Dat is geen straf uiteraard. Je doet het voor het team. Toen ik echter ook in de voorbereiding op dit seizoen vaak als buitenspeler werd ingezet, begon ik erover na te denken. Ik ben namelijk van mening dat ik het beste tot mijn recht kom in de spits.”

Alex Schalk uitte zijn overpeinzingen onlangs richting trainer Dennis Demmers, RvC-lid Adrie Steenbergen en voorzitter Edwin Lugt. “We hebben goede gesprekken gehad”, vertelt de aanvaller. “Ik heb ook eerlijk tegen ze gezegd: als jullie mij als buitenspeler willen gebruiken, kunnen jullie misschien beter een echte buitenspeler halen in plaats van mij. Zo hebben we open met elkaar kunnen praten. Aan de andere kant moet ikzelf nu voor mijn eigen carrière kiezen.”

Dat neemt niet weg dat de Bredanaar met een dubbel gevoel afscheid neemt van Go Ahead Eagles. “Go Ahead Eagles blijft een geweldige club, die gewoon uitstekend bij mij past. Een ontzettend leuke spelersgroep, een prachtig stadion en geweldige fans. Bovendien woonde ik met heel veel plezier in Deventer. Ik ben dan ook zeker van plan nog ‘ns te komen kijken aan de Vetkampstraat 1. Als transfervrije speler gaan mijn zaakwaarnemer en ik ons nu richten op het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe club met een nieuwe uitdaging.”

Adrie Steenbergen, RvC-lid Technische Zaken: “We hebben inderdaad een aantal gesprekken gevoerd met Alex en zijn zaakwaarnemer over zijn huidige positie bij de club. De slotsom was dat we, met wederzijds goedvinden, besloten hebben het contract tussen Alex en de club te ontbinden”.

Go Ahead Eagles wil Alex Schalk bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de club tijdens het afgelopen seizoen en de huidige jaargang tot nu toe. De club wenst hem alle succes bij de voortzetting van zijn carrière.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Groningen, Eredivisie, voetbal, seizoen 2014-2015, Stadion De Adelaarshorst, 10-08-2014, GA Eagles-speler Alex Schalk viert zijn doelpunt
Alex Schalk na zijn eerste goal voor Go Ahead Eagles, op de openingsspeeldag van vorig seizoen tegen FC Groningen. Hij zou er uiteindelijk vier maken. (Foto: Erik Pasman)